Revolta unui tată îngrozit! „Vin cinci-șase copii copți de răceală, iar dirigintele glumește că au Covid”, spune părintele!

ACUZE… Un cititor Vasluianul.ro, care a dorit să fie anonim – nu a vrut sub nicio formă să-și decline identitatea – ne-a sunat ieri pentru a ne spune că la cel mai important liceu din Vaslui, Liceul „Mihail Kogălniceanu”, se petrec fapte grave, care contravin legilor și regulamentelor sanitare în vigoare.

Lăsând să se înțeleagă că are un copil la LMK, bărbatul a acuzat faptul că nu se deschide niciun geam cu orele, în nicio sală din liceu, deși în regulamentele de dinaintea deschiderii școlilor era prevăzută expres această măsură, în timp ce tot mai mulți copii vin bolnavi, prezentând simptome de îmbolnăvire cu Covid 19. În acest timp, spune părintele, cadrele didactice se fac că nu văd sau chiar fac glume.

Mărturia tatălui respectiv este tulburătoare. În ciuda tuturor interdicțiilor impuse de autorități, pentru a stopa cazurile de Covid în școli, nu se iau deloc măsuri pentru respectarea legii.

„Nu înțeleg nimic, este ordin de la Minister, de la Inspectorat, de la conducerea liceului, să nu se respecte nimic? Parcă se fac toți că nu văd ce se petrece în aceste școli și licee, în speță la LMK.

Azi vin doi-trei elevi „copți” de răceală, a doua zi sunt șase-șapte, probabil au simptome de Covid, dar niciun profesor nu cere să se facă verificări, să meargă la DSP, la o clinică, să li se facă analize. Geamuri închise, ore întregi. Este situația de la o clasă din LMK, dar peste tot în liceu este așa. Cum să stai în clasă cu șase sau șapte elevi afectați grav de răceală, fără să aerisești? Cum??

Când tu, probabil, ca diriginte ai putea să te confrunți cu un caz grav de îmbolnăvire cu Covid și reacționezi râzând către elevii bolnavi cu „Ai Covid”, ce educație le mai dai?

Nu-ți mai vine să-i lași să se ducă la școală, în aceste condiții! De la copilul meu, de la școală, am avut toți din familie Covid. Am trecut prin boală, ne-am imunizat, dar acum ne este teamă să-l lăsăm să se ducă la bunici, de teamă că aduce de la liceu boala și îi îmbolnăvim și pe cei bătrâni!

Nu este normal, domnilor profesori, directori, inspectori! Verificați, să vedeți că sunt atâția copii care sunt chipurile răciți, dar simptomele lor sunt de Covid, în acest liceu. Deschideți geamurile, în pauze, nu lăsați virușii să distrugă totul!

S-a spus că nu este voie de contacte personale, dar în pauze se joacă, se iau în brațe, schimbă tot felul de lucruri între ei. Nu sunt glume, este realitatea. Iar noi vorbim de protecție împotriva Covid. Niciun copil cu așa-zisă răceală nu a fost trimis să-și facă analize. Cine știe câți dintre ei au Covid și îl duc acasă, la părinți?”, spune părintele, extrem de supărat.

Dacă lucrurile stau chiar așa, nu prea e în regulă. Așteptăm o reacție și din partea conducerii LMK Vaslui, pentru că ideea propagării virusului de la școală în societate este foarte periculoasă.

Poate că, la urma-urmei, ar trebui testați cât mai mulți elevi, pentru a vedea dacă nu cumva au virusul, dar nu realizează, fiind tineri.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: