Mașinile morții! Din 2.000 de vehicule verificate de RAR Vaslui, 100 prezentau pericol iminent de accident!

RABLE PE ROȚI… Anul trecut, Registrul Auto Român a verificat în trafic, la nivel național, 64.096 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,61% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni, spun cei de la RAR, spune conducerea Registrului, care `ncearcă să tragă un semnal de alarmă.

Cele mai multe neconformități au fost constatate la:

•    instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,7%);

•    emisiile poluante (21,1%);

•    punți, jante, anvelope și suspensie (12,9%);

•    parbriz, geamuri laterale, lunetă (11,7%);

În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat depășirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 2.203 autovehicule. Inspectorii RAR au depistat în trafic și vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcție sau la punți și fuzete.

În cazul a 3.274 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

Aproximativ 2,5% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2020, au fost aplicate 20.391 de sancțiuni, au fost retrase 16.592 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 147 vehicule și 269 ITP-uri au fost anulate.

La nivelul județului Vaslui au fost verificate, pe parcursul anului trecut, 1.992 de vehicule. Dintre acestea, 79,52% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 100 (5,02%) prezentau pericol iminent de accident.

Din totalul autovehiculelor oprite de inspectorii RAR Vaslui, în 10,05% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 0,4% aveau probleme legate de identificare și 2,21% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, la nivel de județ au fost aplicate 1.528 de amenzi contravenționale și au fost retrase 632 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară, anunță conducerea Registrului Auto Român Vaslui.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: