Polițiștii vasluieni s-au apucat de amendat instituțiile bugetare! Primării, Finanțe Publice, chiar și spitale!

0
164

„RECOLTĂ” BOGATĂ… În perioada ianuarie – februarie 2021, polițiștii Compartimentului „Sisteme de Securitate” din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu polițiștii din cadrul subunităților Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui (polițiile municipale, polițiile orășenești, precum și agenți din cadrul secțiilor de poliție rurală), au efectuat controale privind modul de asigurare a securității unităților de interes public: sediile unităților administrativ-teritoriale, administrații financiare, spitale, farmacii umane și alte unități similare.

Controalele au urmărit verificarea existenței analizelor de risc la securitatea fizică și gradul de implementare a măsurilor prevăzute prin analiza de risc la securitatea fizică, funcționalitatea conexiunii sistemelor de alarmare împotriva efracției la dispeceratul de monitorizare și intervenție, evaluarea reacției echipajelor de intervenție ale societăților specializate.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, din cele 181 de unități verificate, 63 au o astfel de analiză de risc la securitate fizică, iar 118 nu au întocmit documentul în cauză.

Totodată, 27 de unități au implementat măsurile de securitate stabilite de analiza de risc, iar 36 nu au implementat măsurile stabilite de evaluatori.

Au fost efectuate 233 de verificări cu privire la funcționalitatea sistemelor de securitate și 30 de simulări de panică.

În cadrul acțiunii au fost aplicate un număr de 13 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 35.000 lei.

Daniel Tănăsuc

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.