Conducerea CNAIR susține că drumul expres Tișița-Albița nu se justifică! Reacția deputatului Mihai Botez!

ÎN CEAȚĂ… „Autostrada Vasluienilor” Tișița-Albița, așa cum a denumit-o fostul parlamentar Daniel Olteanu, cel care s-a luptat pentru ca acest deziderat al vasluienilor să prindă viață, riscă să devină un proiect care nu se va realiza niciodată. Deși, suntem convinși, unii politicieni actuali se vor lupta să aducă un capital electoral din această poveste.

Noul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de la USR, a prins în bugetul pe acest an realizarea studiului de fezabilitate pentru drumul expres Tișița-Albița, însă oficialii de la Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi nu au nicio intenție de a face un drum de mare viteză spre Republica Moldova.

Asta, în condițiile în care țara noastră este principalul partener de afaceri al autorităților de la Chișinău, iar 90% din transporturile de mărfuri și persoane cu R.Moldova se face prin Vama Albița.

Faptul că nu se prea dorește realizarea acestui drum o recunoaște deputatul USR de Vaslui, Mihai Botez, într-o postare de pe Facebook. Pe 1 martie, acesta a fost prezent la CNAIR, pentru a vedea ce se discută despre „Autostrada Vasluienilor”, dar și despre șoselele de centură din județ.

Iată cum rezumă parlamentarul discuția  de la despre acest proiect cerut de sute de mii de vasluieni:

„Drumul expres Tișița – Albița.

Ni se explică faptul că nu sunt indicatori de trafic care să justifice acest drum. Am observat însă intervenția foarte articulată a lui Adrian Covăsnianu care a explicat printre altele că la Albița avem principalul punct de trecere a mărfurilor dinspre Moldova, că trebuie verificată și componența indicatorilor de trafic și vom vedea foarte multe TIR-uri.

Autostrada A7 va aduce și ea și mai mult trafic către Albița. Vom mai avea discuții și suntem optimiști că Tișița – Albița se va face”.

{i dacă, până la urmă, nu se face acest drum, domnilor de la Putere? ~și asumă coaliția PNL-USR eșecul realizării acestui drum extrem de important pentru județul Vaslui? Sau, peste patru ani, veți deplânge tot greaua moștenire lăsată de PSD… Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: