De astăzi, start la asfaltarea celui mai modern cartier al Vasluiului! Constructorii de la Transmir încep lucrările în forță!

MOBILIZARE… Grupul Transmir a primit, zilele trecute, ordin de începere a lucrărilor în suburbia Brodoc, astfel că întreaga zonă va îmbrăca haină nouă, de cartier european. Ordinul de începere este semnat pentru data de 8 martie, astfel că, de astăzi, constructorii de la Transmir trec la treabă.

Și, cu siguranță, va fi un proiect destul de important, de o valoare foarte mare, care va cuprinde toate străzile din Brodoc. Ca atare, zona va fi atractivă pentru cei care doresc să-și facă o casă sau să cumpere acolo un imobil deja construit, câtă vreme există apă-canal pe toate străzile, rețea de gaze și, acum, va fi și asfalt pe toate străzile.

Primarul Vasile Pavăl anunța, anul trecut, și străzile pe care se vor face lucrări de asfaltare, astfel: Bârladului, Constantin Brâncoveanu, Enăchiță Văcărescu, Ciocârliei, Lăcrămioarelor, Nicolae Grigorescu, Zorilor, Pușkin, Ghencea, Grădiniței, Nicolae Titulescu, Horia, Mitropolit Varlaam, Mitropolit Varlaam 2, C.A. Rosetti, C. A. Rosetti 2, Aleea 10.

Valoarea totală a proiectului este de 34,7 milioane lei, din care valoarea lucrărilor de constructii si montaj se ridică la 27,7 milioane lei.

Lucrările, conform proiectului tehnic, vor însemna realizarea unui strat de nisip, în grosime de 5 cm/blocaj din piatră brută, în grosime de 30 cm, realizare strat de fundație din balast, în grosime de 20 cm, realizare strat de bază din piatră spartă, în grosime de 12 cm, realizare strat de legătură din BAD22,4, în grosime de 6 cm, realizare strat de uzură din BA16, în grosime de 4 cm, realizare rigole, realizare trotuare pietonale adiacente străzilor din pavele de beton/beton (acolo unde spatiul rămas dintre carosabil si limita de proprietate este foarte mic), amenajare 10 străzi laterale/legătură pe o lungime de 15-19 m cu aceeasi structură rutieră ca a străzilor proiectate, adică o lucrare la parametri de drum judetean.

Totodată, sunt prevăzute marcaje rutiere orizontale si panouri verticale pe toată lungimea străzilor. Un adevărat cartier al UE! Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: