PROGRAM 2021! Ing. Ioan Ciomaga, manager Viacons Rutier: „Sper ca Guvernul să nu ia banii de la PNDL-uri, altfel va fi greu pentru toți constructorii din județ”

PROVOCARE… Sunt multe lucrări pe care constructorii Viacons Rutier Huși le vor începe în această primăvară, alături de o serie de investiții în infrastructură care se finalizează în acest an. Un element demn de menționat, acum, în martie 2021, este că Viacons Rutier nu mai are nicio lucrare contractată cu Consiliul Județean și că toate investițiile în derulare țin de consiliile locale.

Și, spunem noi, sunt lucrări importante în tot județul Vaslui. Sunt o serie de șantiere noi, cum ar fi comunele Dimitrie Cantemir sau Ivănești, ambele comune având ca termen de începere data de 16 martie a.c., va fi lucrare nouă și de mare importanță în municipiul Vaslui, acolo unde drumarii de la Viacons au câștigat licitația pentru asfaltarea completă a cartierului Delea-Cantemir, încep lucrări noi și la Fălciu, în jurul datei de 30 martie.                                                                                                                                                                                                           

Tot ce înseamnă lucrări pe municipiul Huși – străzi și trotuare complet modernizate în cartierele Dric și Corni – ar urma să se închidă către finalul lui 2021, spune managerul general al Viacons Rutier, ing. Ioan Ciomaga, în timp ce pachetul de străzi și trotuare pe municipiul Bârlad va fi predat administrației locale la jumătatea acestui an.

Se lucrează în continuare, în 2021, la Bogdănești, Deleni și Cozmești, dar și la Roșiești, spune managerul general al Viacons Rutier.

„Este un an bun, din punct de vedere al investițiilor. Cu o singură condiție: să nu se ia din banii de la Programul Național de Dezvoltare Locală, acolo unde am câștigat multe licitații și pe care avem multe lucrări, pentru a fi direcționați la autostrăzi.

Îmi doresc ca aceste autostrăzi să nu se facă cu fonduri guvernamentale, ci cu fonduri europene.

Dacă nu se va întâmpla așa, să știți că va fi un an greu pentru toți constructorii din județul Vaslui, dacă se iau banii de la PNDL, acolo unde am câștigat licitații și lucrăm în plin. Să nu uităm că la autostrăzi lucrează concerne foarte mari din Europa, deci greul va cădea pe noi, dacă se iau banii de la PNDL-uri”, spune ing. Ioan Ciomaga.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: