Nu vă vom uita niciodată, domnule profesor ROMEO TĂLMACIU!

0
3

TRISTEȚE… A avut un gând: să ridice Vasluiul din zona gri creată artificial de unii cârcotași, pentru a aduce acest județ în constelația europeană, prin valorile muzicale descoperite. Și, cât timp a trăit, a împlinit acest vis frumos. Acum, ne amintim cu el cu drag și nostalgie…

Aseară, la Centrul de Afaceri din Vaslui a avut loc spectacolul omagial „ROMEO TĂLMACIU, creatorul Fanfarei Rotaria”. Ziua organizării evenimentului nu a fost aleasă întâmplător, fiindcă ieri profesorul Tălmaciu, sufletul fanfarei Rotaria, ar fi trebuit să împlinească vârsta de 65 de ani.

Din păcate, inima maestrului a încetat să mai bată în dimineața zilei de 15 noiembrie 2018….

Evenimentul a fost organizat de Centrul Creației Populare Vaslui, cu sprijinul Consiliului Județean, al Primăriei Vaslui și al Palatului Copiilor Vaslui.

Romeo Tălmaciu s-a născut la 9 martie 1956, fiind absolvent al Universității de Arte “George Enescu” din Iași. Dascălul vasluian este creatorul Fanfarei Rotaria, un adevărat ambasador al Vasluiului, cu care a obținut an de an numeroase premii la concursuri naționale și internaționale.

Din Belgia, profesorul Tălmaciu și Rotaria s-au întors cu „Pupitrul de aur” și premiile speciale ale juriului acordate în cadrul Festivalului „Castelul de aur” din Halhem.

La loc de cinste este și nominalizarea la premiile GOPO din București. Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!