Pe surse: administratorii Comcereal strâng mii de hectare „din pix”, pentru subvenții! Comcereal nu lucrează niciun mp de teren, cu utilaje proprii!

SĂ SE FACĂ LUMINĂ… Recent, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, susținea că subvențiile trebuie acordate doar celor care lucrează efectiv terenurile, persoane fizice și juridice, lansând o interesantă temă de discuție la Vaslui. Pentru că județul nostru are o mare problemă, care a atras multă lăcomie și sume plătite ilegal drept subvenții europene.

De ani de zile, administratorii judiciari ai Comcereal încasează în mod nemeritat subvenții pentru mii de hectare de terenuri, provenite din marele grup Comcereal (pe vremuri, această companie și celelalte societăți agricole din grup lucrau în jur de 27.000 de hectare).

Așa urmează să se întâmple și în acest an pentru că, din informațiile noastre, multe primării sunt asaltate cu documente din care să rezulte terenurile administrate de Comcereal, de multe ori pe contracte care sfidează legalitatea. Administratorii speciali de la Comcereal vor să ia și în acest an sute de mii de euro subvenții, deși firma nu mai are zare de tractor sau de combină, iar singura lor metodă de a lucra pământul este prin contracte păguboase cu firmele de prestări servicii agricole, care nu văd nimic din recolta muncită, în toamnă…

Metoda a fost patentată de Valeriu Cojocaru și Romeo Chișcă, cei care au căpușat de au rupt Comcereal și restul societăților agricole, încasând subvenții de milioane de euro, deși nu au muncit nicio secundă terenurile! Este continuată acum de administratorii speciali, care merg în continuare pe o poziție de forță la primării, doar pentru a depune suprafețe cât mai mari la APIA, deși nu lucrează nimic la ora actuală.

Mulți primari vasluieni sunt revoltați de presiunile administratorilor speciali de la Comcereal, care urmăresc doar sutele de mii de euro subvenții cu fonduri europene. Atât și nimic mai mult!

Ciprian Tamaș, primarul comunei {uletea, este unul dintre cei care este în război cu hrăpăreții de la Comcereal. Anul trecut, în vară, s-a trezit la primărie cu un reprezentant din partea administratorilor judiciari, care a bătut cu pumnul în masă și a spus că firma Comcereal lucrează la {uletea multe sute de hectare. După ce a consultat documentele puse la dispoziție de primar, reprezentantul a admis că mai au doar 133 de hectare pe raza {uletea, aceste terenuri fiind lucrate de unele societăți agricole din zonă, nicidecum de Comcereal.

Poate că, în 2021, este timpul ca golăniile cu subvenții pentru terenuri nelucrate să ia sfârșit. Majoritatea primarilor au fost nevoiți să accepte că, după ani de dezastru și nemuncă pe terenurile Comcereal, proprietarii și-au luat terenurile înapoi și le-au dat unor consăteni care chiar le lucrează. Administratorii Comcereal, furioși că pierd sacul de euro, au dat în judecată sute, mii de proprietari care și-au luat terenurile înapoi.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: