Deputatul Adrian Solomon protestează împotriva codului roșu pentru municipiul Bârlad! „Industria ospitalității este pe butuci, în Bârlad”

NEMULȚUMIRI… Declararea municipiului Bârlad ca zonă cu cod roșu de îmbolnăviri Covid, la finele săptămânii trecute, a trezit reacții virulente în acest oraș. Patronii de restaurante și baruri au protestat duminică, s-au făcut memorii către premierul României, situația este destul de tensionată în „orașul rulmenților”.

Ca o primă reacție la scandalul închiderii tuturor barurilor, restaurantelor, teraselor și cafenelelor, deputatul bârlădean Adrian Solomon cere conducerii județene să ia decizii în mod obiectiv, pentru că declararea orașului drept Cod Roșu aduce mari prejudicii economice comunității.

„Pentru mine și pentru mulți bârlădeni este un mare semn de întrebare despre cum se calculează aceste cazuri și cum se reușește ca, în preajma unor sărbători mai importante, să se ajungă la acea cifră care să dea posibilitatea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să închidă restaurantele. Unde? Numai la Bârlad s-au închis. Nicăieri în județ nu sunt închise, numai la Bârlad.

~ntr-o discuție cu un prieten bun de-al meu îmi spunea: „Dom’le, prea vă distrați voi, acolo, la Bârlad”. Este o glumă, ne distrăm, dar problema este că sunt mulți oameni de afaceri în Bârlad, care au investit mulți bani și își văd anii de muncă năruiți în urma acestor decizii.

De un an de zile, tot ce înseamnă industrie ospitalieră la Bârlad este pe chituci! Nu pot trăi doar din catering sau din masa caldă, celebrul program guvernamental. Trebuie să ai continuitate în ceea ce privește servirea populației, ai bucătari, ai chelneri pe care îi ții angajați, pe care nu poți să-i trimiți o zi acasă, două zile la muncă și tot așa.

Prin urmare, lucrurile trebuie să fie mai bine analizate, mai bine cumpănite, pentru a nu părea că e o  chestiune arbitrară, care stă în pixul fratelui lui Tătaru. {tiți că cel mai bun pompier din județ este fratele lui Tătaru.

Fac un apel la responsabilitate, în numele tuturor bârlădenilor”, spune deputatul bârlădean.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: