Angajatorii vor modifica timpul de lucru al salariaților, în situații speciale! Adrian Solomon, deputat PSD de Vaslui: „Măsura este în beneficiul angajatorilor”!

DECIZIE… Camera Deputaților a adoptat, miercuri, cu modificări, ordonanța de urgență referitoare la kurzarbeit, act care prevede că angajatorii au posibilitatea reducerii timpului de muncă a salariaților cu cel mult 80% din durata zilnică, săptămânală sau lunară prevăzută în contractul individual de muncă în caz de stare de urgență, alertă sau asediu.

„Prin derogare de la prevederile art.112 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii (…), în cazul reducerii temporare a timpului de muncă, determinată de instituirea stării de urgență/ alertă/ asediu, în condițiile legii, pe perioada stării de urgență/ alertă/ asediu, precum și pe o perioadă de până la 3 luni de la data încetării ultimei perioade în care a fost instituită starea de urgență/ alertă/ asediu, angajatorii au posibilitatea reducerii timpului de muncă a salariaților cu cel mult 80% din durata zilnică, săptămânală sau lunară prevăzută în contractul individual de muncă”, prevede textul adoptat.

În raportul Comisiei de muncă se precizează că este necesară extinderea măsurii de reducere a activității de la 50% până la cel mult 80%, deoarece s-a constatat că în perioada stării de alertă sau de urgență activitățile entităților economice au fost reduse cu mai mult de 50%.

De asemenea, deputații au mai stabilit că acolo unde există organizații sindicale îndreptățite să negocieze un contract colectiv la nivel de unitate, astfel cum acestea sunt definite în Legea dialogului social nr.62/2011, sau reprezentanți ai salariaților, măsura de reducere a timpului de muncă se ia de angajator cu acordul organizației sindicale îndreptățite să negocieze contractul colectiv ori, în cazul în care aceasta nu există, cu reprezentanții salariaților.

Reducerea timpului de muncă se stabilește prin decizia angajatorului, pentru o perioadă de cel puțin 5 zile lucrătoare, cuprinse în perioada de 30 de zile calendaristice, începând cu prima zi de aplicare efectivă a măsurii. Reducerea timpului de muncă se aplică și în cazul programului de muncă în ture, precum și în cazul programului de muncă inegal.

„Am votat aceste modificări, însă trebuie să spunem că am votat cu inima strânsă. Deși par a fi niște măsuri în beneficiul angajaților, mai mult sunt în beneficiul angajatorilor. Creșterea la 80% a reducerii timpului de lucru mie, unul, mi se pare excesivă. Reducerea timpului de anunțare a angajatului, că-l trimiți acasă sau îl chemi la serviciu, de la 5 zile la 24 de ore, iarăși mi se pare excesivă.

Trebuie, însă, să mai spunem ceva. Chiar esența kurzarbeitului din Germania este modificată. Prin aceste transformări ale legii, șomajul tehnic devine neinteresant pentru angajatori”, a declarat deputatul PSD de Vaslui, Adrian Solomon, fostul președinte al Comisiei de Muncă, în plenul Camerei.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: