Locuiți în Vaslui și vreți să ieșiți la un restaurant? Aveți grijă, „ochiul vigilent” vă urmărește prin parcări!

DE NEÎNȚELES… Nu este pentru prima dată când se aruncă în vasluieni cu mizerii. Nici ultima… O fac cei de la posturile de radio centrale, care au ajuns să verifice de ce municipiul reședință are atât de puține cazuri Covid, o fac televiziunile și ziarele în căutare de senzațional.

Dar, când un vasluian aruncă cu noroi în cei cu care se întâlnește zi de zi, parcă e cam prea mult. Alin Silitră este un executor judecătoresc din oraș, nu prea iubit de vasluieni. Nici nu e de mirare. Dovadă stau cifrele de la alegerile locale, atunci când Silitră a luat cam 10% din voturile primite de Pavăl, adică undeva la 1.600 de voturi…

Dar, să trecem peste asta. Ce nu înțelegem este cum de acest domn executor a ajuns să se alăture corului celor care blamează de zor municipiul Vaslui. El este vasluian, se știe. Și, mai ales, cum de a ajuns să stea prin parcările restaurantelor, să numere câți vasluieni merg la petreceri de 8 martie sau câți au sărbătorit cele 44 de pahare.

Iată ce a postat vajnicul apărător al ordinii publice, într-o postare de pe Facebook:

„CUM NE FURĂM SINGURI CĂCIULA…

Unele municipii reședință, precum Timișoara, sunt carantinate pentru că testează masiv, sesizând gravitatea pericolului următorului val pandemic.

Altele, ca Vasluiul, par să se bucure cinic de pseudoavantajul statistic, creat artificial prin cvasitriplarea scriptică a populației cu moldoveni de peste Prut.

În ultimele două seri, am văzut cum restaurantele vasluiene și parcările din preajma acestora au devenit neîncăpătoare, de doritori să sărbătorească festiv ziua femeii sau cele 40 de pahare, că suntem, încă, în scenariul verde.

În legislația civilă și în teoria dreptului, lucrările, respectiv cheltuielile pot fi:

a) necesare, atunci când în lipsa acestora bunul ar pieri sau s-ar deteriora;

b) utile, atunci când sporesc valoarea economică a bunului;

c) voluptuare, atunci când sunt făcute pentru simpla plăcere a celui care le-a realizat, fără a spori valoarea economică a bunului.

Cam în aceeași logică, până nu vom discerne, în virtutea propriei conștiințe, între activitățile noastre cotidiene care presupun interacțiune socială, astfel încât, pe cât posibil, să renunțăm vremelnic la cele voluptoare (din pură plăcere) și să le reducem, la maxim, pe cele utile, limitându-ne la cele necesare, nu cred că vom avea motive reale de jubilat, ci dimpotrivă”.

Concluzia pe care o tragem din această postare? Dacă sunteți din Vaslui și vă înghesuiți la crâșme, o faceți doar pentru plăcerea personală, pentru că altfel nu s-ar putea justifica ieșirea cu prietenii în oraș. Și, mai ales, riscați să deveniți subiect de postare pe Facebook…

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: