Veste cruntă pentru mii de bugetari vasluieni! Salariile nu vor crește nici în 2022, anunță Guvernul!

AUSTERITATE… Premierul Florin Cîțu a anunțat că este posibil ca salariile din sectorul public să fie plafonate și în 2022. O veste care îi alarmează pe zecile de mii de bugetari din județul Vaslui, care își văd spulberate speranțele într-un an mai bun față de cel în care suntem acum.

Fără vouchere de vacanță și fără unele sporuri, o parte dintre bugetari se văd nevoiți să mai taie din cheltuielile din anii precedenți, iar ceea ce urmează nu e deloc îmbucurător.

„Reforma așa o facem. Statul e o frână în dezvoltarea economiei, cu toate problemele”, spune Cîțu. De asemenea, premierul spune că prin noua lege a salarizării se va putea face o corelare între performanța angajaților și veniturile acestora.

„Am luat măsuri anul acesta, o măsură nepopulară de a menține anvelopa salarială la nivelul anului trecut, iar anvelopa salarială rămâne și anul viitor. Crește foarte puțin la același nivel.

Reforma așa o începem prin stoparea creșterii anvelopei salariale și forțând reforma în interiorul sistemului. Nu cred că a schimba oameni, a pune un om nou pe un proiect pe care îl avem de ani de zile, va rezolva problema. Nu! Transformarea digitală a statului este cel mai obiectiv mod de a face un stat suplu, eficient, cu care să lucrezi.

Astăzi, statul, așa cum este el, ne trage în jos când vorbim de dinamică economică. Este o frână în dezvoltarea economiei, cu toate arieratele și toate problemele pe care le are. Avem 30 de ani de socialism cu față umană.

Va fi o nouă lege a salarizării care va reașeza. Va fi o legătură între performanță și venituri în sistemul public.

Anvelova e mare, 11,2% din PIB e anvelopa cu salariile. E puțin peste media europeană. Banii sunt prost distribuiți. Salariile s-au dublat în sectorul public în ultimii patru ani”, a explicat premierul.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: