Firea vrea informare, nu etichetări. Îi bate obrazul premierului: ”Nu înseamnă că este un terorist, nu înseamnă că este antivaccinist” – VIDEO

0
4

Prim-vicepreședintele PSD e de părere că autoritățile ar trebui să comunice mai clar și mai sincer în privința campaniei de vaccinare

Totodată, Gabriela Firea a făcut referire la reacția inițială a șefului Guvernului, liberalul Florin Cîțu, cu privire la vaccinul retras în mai multe state europene, până la lămurirea unor suspiciuni privind posibile reacții adverse.

”În situații de criză, în general, ceea ce trebuie să facă autoritățile este să manifeste maximă onestitate față de cetățeni, iar informația să fie curată, sub nici o formă alterată de alte să spunem interese sau gânduri. Din păcate la noi prima reacție (…) a premierului a fost aceea de a nega că există și în România doze din vaccinul care a fost retras în multe țări europene. Abia apoi la relatările presei a revenit cu declarația și cu jumătate de gură recunoscut acest lucru”, a declarat Firea, luni seară, la Antena 3.

Explicații, nu și etichetări

Fără să îi rostească numele, social-democrata a făcut o trimitere clară către recentele spusele ale premierului, care a acuzat o campanie împotriva acțiunilor Guvernului, pe tema luptei contra pandemiei și a folosit termeni duri. Senatoarea PSD susține că românii au nevoie de explicații, nu de etichetări.

”Pentru a recăpăta încrederea în vaccin, pentru că ea (…) este zdruncinată în acest moment, trebuie să primească absolut toți românii, ca toți europenii, informație pură, informație curată și foarte multe explicații, nicidecum etichetări, sub nici o formă jigniri, nici catalogări. O persoană care adresează o întrebare despre vaccin înseamnă că vrea să se informeze. Nu înseamnă că este un terorist, nu înseamnă că este antivaccinist, nu înseamnă că este negaționist. Înseamnă pur și simplu că este o persoană care dorește să se documenteze mai mult, atunci când iau o decizie care îi privește viața”, susține Firea.

Specialiștii să se pronunțe

Mai mult, social-democrata a făcut trimitere la specialiști. ”Câtă vreme există fie și un caz, (…) dar sunt mai multe în care s-au produs anumite să spunem anomalii în privința sănătății unor persoane care s-au vaccinat, rămâne ca specialiștii bineînțeles să facă o legătură sau nu între momentul vaccinării și starea de sănătate a acelor persoane și să facă publice acele informații, deocamdată sunt niște supoziții, dar starea precară de sănătate a acestor persoane reprezintă o certitudine.

Și de aici trebuie să pornească toți cei care evaluează în acest moment situația vaccinurilor”, a completat Gabriela Firea.

Firea: Nu sunt antivaccin, nu sunt antimască

Pentru a elimina orice posibile comentarii ulterioare, fosta șefă de la Primăria Capitalei a ținut să spună că nu se numără printre cei care sunt împotriva vaccinării sau a purtării măștii de protecție.

”Nu sunt antivaccin, nu sunt antimască, nu sunt teroristă, deci nu sunt negaționistă, dar sunt pentru informare, atât a noastră, cât și a tuturor cetățenilor, astfel încât să decidă în cunoștință de cauză. În acest moment este o criză de încredere şi fiecare are dreptul – și constituțional și legitim până la urmă și uman – să se informeze. Asta nu nu înseamnă că trebuie să primească o replică usturătoare ci, dimpotrivă, să i se dea acele informații solicitate, prin vocile cele mai credibile, bineînțeles, și anume medicii”, a conchis Firea.

Cîțu: Sunt similare cu acțiunea unor teroriști

Zilele trecute, aflat la Palatul Victoria, premierul Cîțu a făcut o declarație care a generat reacții publice. ”În România, de un an de zile, există o campanie împotriva acestor acţiuni pe care le ia Guvernul de a opri pandemia. Există o campanie împotriva portului măștii în spațiul public, există o campanie împotriva măsurilor de distanțare şi există o campanie împotriva vaccinării.

Din punctul meu de vedere, aceste acțiuni sunt similare cu acțiunea unor teroriști, pentru că a zădărnici această acțiune, această activitate a Guvernului, care are ca obiectiv îmbunătățirea sănătății tuturor românilor, este o acţiune care încearcă să submineze autoritatea statului, fără date”, a susținut Florin Cîțu.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!