Alertă în administrația locală! Primăriiile vasluiene, dar și DGASPC, au bugetele pe avarie!

AUSTERITATE… Prezent la inaugurarea Cabinetului Parlamentar al deputatului Eduard Popica, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a ținunt să mulțumească deputaților și senatorilor PSD prezenți la eveniment, pentru faptul că au susținut, în dezbaterile privind bugetul pe anul acesta, amendamentele județului Vaslui.

Chiar și așa, acestea nu au avut susținerea necesară și nu au trecut.

De aceea, președintele CJ atrage atenția și celorlalți parlamentari vasluieni, aflați acum la guvernare, asupra faptului că banii primiți de către județul nostru nu sunt suficienți, chiar dacă vorbim de bugete de austeritate.

Astfel, investițiile sunt în pericol, deocamdată dar și salariile funcționarilor publici. Aici vorbim de cei care-și desfășoară activitatea în primăriile din județ, dar și despre angajații Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, cel mai mare angajator din județ.

Așa cum a susținut Dumitru Buzatu, dar și deputatul Adrian Solomon, banii sunt suficienți pentru desfășurarea activității pentru doar 10 luni din acest an.

„Vreau să aduc mulțumiri grupului de parlamentari care au susținut amendamentele transmise de către noi, Consiliul Județean Vaslui.

Nu sunt amendamente punctuale pentru cine știe ce investiții, ci doar amendamnete pentru desfășurarea activității CJ și a unităților teritoriale din subordine.

Distinsa majoritate nu a acceptat aceste amendamente, în ciuda insistențelor parlamentarilor PSD. Aceste amendamente, așa cum au fost promovate, au fost transmise și către parlamentarii liberali sau din partidele aflate la putere pentru că unitățile administrativ-teritoariale trebuie să aibă o relație bună cu toți senatorii și deputații județului.

Vorbim aici de bani care să susțină activitatea sau investițiile primarilor din județ. Dezvoltarea acestor unități, atât cele din mediul urban cât și cele din mediul rural, nu este doar în apanajul PSD, ci a tuturor partidelor poltice prezente pe scena politică.

Toate acestea vor avea, mai târziu și urmări. Vom vedea că nu sunt bani de salarii la toate primăriile, până la sfârșitul anului, vom vedea că asistența socială este în suferință și fondurile nu sunt suficiente.

Deocamdată, adresez doar mulțumiri către unii parlamentari, care au avut curajul să dezvăluie adevărata față a acestei politici de austeritate pe care o promovează actualul Guvern”, a spus Buzatu.      

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: