De ce plătim sume mari la facturile de apă, în Vaslui? Explicațiile conducerii sucursalei Aquavas!

PROPRIETARI… Deși s-a mai atenuat în ultimii ani, războiul surd dintre abonați și conducerea sucursalei Vaslui a Aquavas continuă. Mai sunt destule blocuri în oraș, în care locatarii acuză faptul că facturile pe apartamente au în plus mari cantități de apă.

Un lucru este sigur. Societatea Aquavas SA Vaslui – Sucursala Vaslui are în administrare, întreținere și reparare, instalațiile de alimentare cu apă de pe domeniul public, până la contorul de branșament. Deci, Aquavas are atribuții prin lege doar până la ușa blocului sau în zona în care este montat contorul de branșament.

Instalațiile comune ale locatarilor din condominii sunt proprietatea comună a colocatarilor si se administrează, se întrețin și se repară de către firme autorizate, cu sursa de finanțare asigurată de către proprietari.

Am întrebat la Aquavas, sucursala Vaslui, cam care ar fi situațiile care conduc la facturări cu mult mai mari față de consumurile din unele apartamente. Așa am aflat că, în privința cauzelor care duc la diferențe între cantitatea înregistrată de contorul de branșament și suma consumurilor utilizatorilor pe acel branșament, sunt o serie de cauze care ar trebui mai atent verificate de către proprietari.

Este vorba de: defecțiuni în instalațiile comune ale branșamentului; netransmiterea indicațiilor repartitorilor de costuri (contorii de apa rece din apartament) din cadrul branșamentului respectiv; transmiterea eronată a indicațiilor repartitorilor; intervenții ale persoanelor neautorizate pentru repararea unor defecțiuni in instalațiile utilizatorilor (descărcarea si încărcarea cu apă a instalațiilor branșamentului); intervenții asupra repartitorilor de costuri(contori de apa rece) sau instalațiilor de utilizare a apei la subsolul blocurilor (scărilor) necontorizate; spălarea subsolurilor cu apă, consum care este înregistrat de contorul de branșament; diferențe de clasă de precizie ale repartitorilor de costuri din apartamente.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: