Vestea pe care o așteptau mii de angajați din județul Vaslui! Vouchere de vacanță pentru cei de la privat!

DEZBATERE… După ce Guvernul PNL a anunțat că taie voucherele de vacanță de la bugetari, iată că aceia care lucrează în mediul privat primesc o veste bună. O veste care ar trebui să-i bucure pe zecile de mii de angajați din județul Vaslui, care trudesc în privat și care s-au simțit discriminați mulți ani de zile, când vedeau cum bugetarii se duc la munte sau la mare cu vouchere de 1.450 de lei.

Legea privind acordarea voucherelor de vacanță ar putea fi extinsă pentru toți operatorii economici din sistemul privat în așa fel încât contravaloarea voucherelor acordate să fie scăzută din total impozit datorat, conform unui proiect de lege înregistrat pentru dezbatere la Senat, în data de 17 martie 2021. Totul va depinde de angajator, cât de mult va înțelege să profite de aceste facilități fiscale, dacă legea trece de Parlament.

„Angajatorii din domeniul privat pot acorda și în acest moment vouchere de vacanta propriilor salariați. Însă, prin acordarea unui stimul suplimentar, ei vor fi încurajați să utilizeze acest instrument ca beneficiu extrasalarial. Într-o perioadă în care turismul se află într-un moment critic, fiind putemic afectat de efectele COVID-19, o astfel de prevedere poate ajuta la relansarea turismului și diminuarea efectelor crizei, deoarece un număr mai mare de salariați vor fi motivați să își petreacă concediul în țară, voucherele de vacanță putând fi utilizate exclusiv pe teritoriul României”, se arată în expunerea de motive.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: