Bârlădenii vor avea apă de calitate! Ieri, a fost semnat contractul de execuție a rețelei de apă din oraș!

ÎNCEP LUCRĂRILE… Ieri, în prezența președintelui Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, primarului municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, directorului Aquavas Vaslui, Gabriel Beșleagă, și reprezentantului constructorului din Bacău, s-a semnat contractul de execuție lucrări ”Rețele de apă și canalizare, stații de pompare, stații de pompare apă uzată în Bârlad”.

Investiția face parte din proiectul ”Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești”, cofinanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Valoarea lucrărilor de la Bârlad este de peste 66 milioane de lei, iar durata de execuție este de 20 de luni.

”Țin să mulțumesc domnului primar Boroș pentru găzduirea evenimentului. Mă bucur că în sfârșit am reușit să semnăm acest contract. Au fost mai multe încercări de organizare a licitației, unde nu am primit nici o ofertă.

S-a întâmplat acum acest lucru, iar constructorul ne-a dat asigurări că se va apuca de treabă în cel mai scurt timp. Nu știu dacă se va ține cont de termenul de 20 de luni, însă sunt convins că până în 2023 proiectul va fi implementat la Bârlad.

Se va lucra în această vară din plin, societatea câștigătoare fiind una serioasă, care lucrează profesionist, aceasta având lucrări similare la Negrești”, a spus președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu.

Proiectul, anunță Primăria Bârlad, prevede reabilitarea sistemului de alimentare cu apă și a sistemului de canalizare, precum și extinderea alimentării cu apă pe un număr total de circa 260 de străzi din localitate. Totodată, Primăria a eliberat și autorizația de construcție pentru acest proiect, atât de mult așteptat de zeci de mii de locuitori din municipiu.

Execuția lucrărilor din Proiectul „Fazarea Proiectului Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești – județul Vaslui” vizează locuitorii din cartierele Centru, }uguiata, Bariera Puiești (Cotu Negru), Deal, Crâng, Complex școlar, Munteni, Podeni și Gară.

După cum se știe, investiția este coordonată de la nivel județean, de către SC Aquavas SA Vaslui, instituție care a organizat conferința de presă precedată de semnarea contractului de execuție.

„Drumul parcurs până aici de acest important proiect a fost extrem de anevoios și a pus serios la încercare răbdarea noastră, a celor din administrație, dar mai ales a oamenilor care așteaptă de ani de zile apă, canalizare și servicii de calitate.

Dar, acum, parcă nici nu mai contează cât am așteptat și ceea ce este cu adevărat important este să vedem lucrările începute cât mai repede. Avem toate asigurările constructorului că lucrarea se bucură de toată seriozitatea și mai ales că vom vedea utilaje în teren imediat ce se termină organizarea de șantier.

Prioritate vor avea străzile pe care urmează să facem și noi investiții în infrastructura rutieră și mă refer aici la cele din proiectul de Mobilitate Urbană, respectiv Epureanu, Dragoș Vodă, General Milea, Mihai Viteazu, Colonel Simionescu Sava, Ioan Popescu și Vasile Pârvan. Acestea vor intra la asfaltare imediat după ce se reabilitează rețelele de apă și canal de pe ele. Totodată, pentru că există un constructor la Proiectul «Fazare», cum l-am numit noi pe scurt, am eliberat urgent și autorizația de contruire, întrucât nimeni nu dorește, sub nicio formă, ca acest obiectiv de investiții să mai întârzie.

Vreau să mai spun că Proiectul va avea un impact major asupra localității, pentru ca se extinde pe mai bine de jumătate din oraș, motiv pentru care le cerem oamenilor, încă de pe acum, răbdare și înțelegere”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

În cadrul proiectului vor fi reabilitate rețelele de apă, pe o lungime de aproape 13 km, vor fi executate lucrări de extindere a rețelei de apă pe o lungime de 35,5 km.

De asemenea, se va extinde rețeaua de canalizare cu încă 25 km, iar rețeaua actuală de canalizare pe aproape 11 km va fi modernizată.

Vor fi construite 5 stații noi de pompare a apei uzate, iar trei existente vor fi reabilitate, și vor fi construite 11 stații de hidrofor.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: