De Ziua Poliției Române, peste 90 de polițiști vasluieni au fost avansați în grad! Ne mândrim cu acești polițiști!

SĂRBĂTOARE…Ieri, s-au împlinit 199 de ani de atestare documentară a Poliției Române, moment istoric considerat ziua de naștere a Poliției ca instituție modernă.

Anul acesta, manifestările publice dedicate acestui moment deosebit din viața instituției au lipsit, pe fondul măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii noului tip de Coronavirus.  Ziua Poliției Române i-a găsit, ca în fiecare an, pe polițiștii vasluieni în stradă, pentru susținerea activităților de asigurare a climatului de ordine și siguranță publică.

Alături de celelalte forțe de ordine, polițiștii vasluieni sunt implicați activ în susținerea  activităților preventive și de verificare a măsurilor dispuse în scopul prevenirii răspândirii Covid-19. Cu prilejul Zilei Poliției Române, au fost avansați la gradul profesional următor, la termen, 93 de polițiști (23 de ofițeri și 70 de agenți de poliție), iar pentru merite deosebite, înainte de îndeplinirea termenului, 12 polițiști (2 ofițeri și 10 agenți de poliție). Totodată, 117 polițiști au fost recompensați cu felicitări și mulțumiri scrise.

În semn de apreciere pentru profesionalismul și vocația cu care și-au îndeplinit misiunile încredințate, motivați de o puternică încredere în valorile umane atât de necesare desfășurării cu demnitate și onoare a profesiei de polițist, domnul comisar șef de poliție Vasile Porcișanu, din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, și doamna agent șef adjunct de poliție Andreea Lungu, din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Vaslui, au fost desemnați Polițistul de Onoare al Anului 2020, respectiv Polițista de Onoare a Anului 2020.

Cu același prilej, în semn de apreciere pentru întreaga activitate desfășurată de luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui, a fost acordată o plachetă aniversară, cu prilejul sărbătoririi a 20 de ani de la înființarea structurii speciale de intervenție. Activitatea celor doi colegi care au 20 de ani de vechime neîntreruptă, în cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui, a fost și ea evidențiată.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: