Deputatul Adrian Solomon, contre dure în Camera Deputaților! „Ați pierdut 900.000 de locuri de muncă, cu guvernarea de dreapta”!

0
130

Zilele acestea, Camera Deputaților a introdus în dezbatere proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 60/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul forței de muncă. Un proiect prin care se urmărește majorarea cuantumului primei de activare, majorarea cuantumului subvențiilor acordate angajatorilor, contractele de ucenicie, contractele de stagiu.

Este un act legislativ care întărește și dă formă finală unei ordonanțe din perioada în care PSD a fost la guvernare, OUG 60 fiind înaintată și susținută chiar de către deputatul PSD de Vaslui, Adrian Solomon, pe când acesta era președintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaților.

Solomon s-a luptat pentru ca OUG 60/2018 să devină realitate, în vremea Guvernului Viorica Dăncilă, un document legislativ care a creat condiții mai bune pentru milioane de români.

„Interesant cum ajung unii să-ți citească rapoartele, fără să menționeze de când sunt rapoartele acestea!

Deci iată că, la un moment dat, în istoria acestui Parlament se lucra la Comisia de muncă. Acum se studiază mai mult individual, dar nu știm ce.

Ceea ce ar fi trebuit să spună totuși doamna președinte și scria în raportul comisiei este că această ordonanță dată de Guvernul Dăncilă cuprindea mai multe măsuri proactive de sprijinire a angajării pe piața muncii.

Și totodată erau măsuri cât se poate de susținute financiar, tocmai pentru că se simțea o lipsă acută a angajaților și era chiar un deficit de forță de muncă, făcându-se eforturi deosebite de a se atrage din piața de muncă occidentală înapoi spre casă noi și noi angajați.

Era acolo creșterea indemnizației de inserție pentru șomajul de lungă durată sau pentru inactivitatea de lungă durată, de la 500 de lei la 1.000 de lei.

Erau subvenții pentru cei care angajau tineri absolvenți, de 2.250 de lei pentru un contract mai mare de un an, cu condiția să se mențină încă un an în activitate. Aceeași subvenție era pentru cei peste 45 de ani, greu, știu eu, angajabili.

Și totodată trebuie spus că această subvenție de 2.250 de lei venea în condițiile în care salariul minim brut garantat în plată prin hotărârea Guvernului de la 1 ianuarie 2018 era de 1.900 de lei.

Deci mai mult decât era salariul minim brut, se acorda această subvenție și era destul de atractivă, și pentru stagii de pregătire și pentru ucenicie și așa mai departe.

Sunt multe măsuri care au dat roade.

Și, la finalul guvernării PSD, dincolo de ceea ce spuneți voi, cei din partea dreaptă sau din extrema stângă, se observaseră peste 900.000 de noi locuri de muncă. Cam cât ați pierdut voi anul trecut, cu aceste măsuri pro-business, pro-angajatori.

Că atunci când ajuți angajatorul, mediul de afaceri nu mai are nevoie de angajați și îi trimite în șomaj. De acolo de unde o să-i luăm noi, peste un an, să-i facem din nou angajați, să-i trimitem din nou pe piața muncii și să subvenționăm locurile de muncă.

Acest lucru trebuia să se întâmple chiar și prin Kurzarbeit-ul pe care l-am mai dezbătut în ședințele anterioare”, a spus deputatul Adrian Solomon, în aplauzele colegilor din comisie.

Pentru o deplină informare, iată ce cuprinde Ordonanța de Urgență 60/2018, document la care un rol decisiv l-a avut deputatul Adrian Solomon.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.