La Banca, Epureni, Crețești și Poienești este Cod roșu de Covid 19! Coroiești, Oltenești și Ștefan cel Mare, în Cod Galben!

DECIZIE… Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis noi restricții în comunele județului Vaslui, acolo unde incidența îmbolnăvirilor este mai mică sau egală cu 1,5 la 1.000 de locuitori. Astfel, în cazul a nouă comune – Albești, Bălteni, Blăgești, Bunești Averești, Ferești, Lipovăț, Perieni, Roșiești și Șuletea, – se iau măsuri preventive, pentru a opri creșterea numărului de cazuri.

În primul rând, activitățile instituțiilor muzeale, ale bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizual, ale instituțiilor de spectacole și/sau concerte, școlilor populare, de artă și de meserii, precum și evenimentele culturale în aer liber se desfășoară numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății.

Tabel UAT judet Vaslui, cu rata de infectare de pana la 1,5 la mie

De asemenea, cinematografele, teatrele sau concertele sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfășoară fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-22.00.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent se desfășoară fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-22.00.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, se desfășoară fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 22.00.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.

În localitățile în care incidența este mai mare de 1,5‰ de locuitori și mai mică sau egală cu 3‰ de locuitori – Coroiești, Oltenești și Ștefan cel Mare – intervalul orar în care se pot desfășura activități rămâne același (6.00 – 22.00) dar gradul de ocupare nu poate depăși 30% din capacitate.

În schimb, se închid localitățile cu o incidență mai mare de 3‰ de locuitori, situație în care se află Banca, Epureni, Crețești și Poienești. În astfel de cazuri, activitatea agenților economici se poate desfășura numai cu livrare la domiciliu sau, în cazul hotelurilor și pensiunilor, doar celor cazați li se poate servi masa și este interzisă orice manifestare culturală de tip spectacole de teatru, concerte etc.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: