Sunt peste 70 de școli și licee care vor funcționa în scenariul roșu, începând de luni! Toate școlile și grădinițele din comuna Banca, pe roșu! (LISTĂ)

SCHIMBĂRI… Analizând evoluția cazurilor de Covid 19, la nivelul județului Vaslui, ieri, CJSU a aprobat schimbarea scenariilor de funcționare a unităților școlare din 17 unități administrativ teritoriale, începând cu data de 29 martie 2021, conform listei pe care o prezentăm public. 

„Inspectoratul Școlar Județean Vaslui monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ din județ prin corelarea Ordinului Comun nr. 3235/93 din 05.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu completările și modificările ulterioare cu rata incidenței cumulative a COVID 19 la 1000 locuitori pe localități transmisă de către DSP Vaslui”, explică prof. Loredana Roman, inspectorul școlar general al județului.

În conformitate cu datele transmise de Comitetul  Județean pentru Situații de Urgență Vaslui (conform hotărârii CJSU nr. 25 / 26.03.2021) începând de luni, 29 martie 2021, cele 640 de unități de învățământ din județul Vaslui vor funcționa astfel:

► 407 unități de învățământ în Scenariul 1 (S1 – VERDE) – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori: participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;

► 162 unități de învățământ în Scenariul 2 (S2 – GALBEN) – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mare de 1/1000 de locuitori, dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori: participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și participarea zilnică în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu;

► 71 unități de învățământ – în Scenariul 3 (S3 – ROșU) – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mare de 3/1000 de locuitori ;participarea tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și participarea zilnică în sistem online a preșcolarilor din toate grupele unde a fost instituită carantina.

„Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Potrivit Ordinului Comun al Ministrului Educației și Cercetării și al Ministrului Sănătății nr. 3235/93 din 05.02.2021 cu completările și modificările ulterioare , criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori”, a mai completat inspectorul școlar general.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: