Comuna Văleni va avea un cămin cultural modern, european! 1.700 de familii așteaptă aprobarea proiectului de gaze!

INVESTIȚII… La câțiva kilometri de Vaslui, în comuna Văleni, o firmă de construcții muncește de zor la sediul noului Cămin Cultural, o clădire europeană, care va avea dotări de ultimă oră. În aceste zile, spune primarul Radu Beligan, se toarnă placa pentru viitoarea mansardă.

„Este vorba de reabilitarea vechiului Cămin, vechi de zeci de an, în care nu se mai putea organiza nimic. Am făcut un proiect, pe fonduri europene, am câștigat proiectul și, iată, prinde contur noul sediu de Cămin Cultural. Locuitorii comunei Văleni se vor mândri cu un sediu frumos și modern”, spune primarul Beligan.

Întregul proiect a fost finanțat prin AFIR, valoarea lucrărilor nefiind de neglijat, peste 2 milioane de lei, mai precis 430.000 de euro. Lucrările, spune edilul, ar trebui să se finalizeze în luna iulie a.c.

Nu este singura veste bună pentru comuna Văleni. Primarul Beligan a depus la CNI încă două proiecte importante, pentru o sală de sport și asfaltarea a încă 9,5 km de drumuri comunale și sătești.

Dar, marea așteptare a locuitorilor acestei comune ar fi aducțiunea de gaze, care ar rezolva multe dintre problemele actuale cu încălzirea sau apa caldă menajeră. Sunt cartiere întregi, sute de case noi, apărute în ultimii 10-15 ani, mai ales că foarte mulți tineri din Văleni lucrează în Europa.

Comunele Muntenii de Sus, Văleni și Solești s-au unit într-o asociație de dezvoltare intercomunitară și au depus la Ministerul Fondurilor Europene un proiect pentru alimentarea cu gaze a celor trei localități, conducta urmând să treacă de-a lungul drumului național 24 Vaslui-Iași. De la Văleni și până la punctul final de rețea din municipiul Vaslui, undeva în zona DGASPC, sunt cam 6-7 km, deci primarul este optimist că ar fi mari șanse ca proiectul să fie aprobat.

Până acum, au semnat precontracte depuse la București, prin care își manifestă intenția de a se branșa la viitoarea rețea de gaze, în jur de 1.700 de familii din Văleni.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: