La spitalul Covid din Bârlad, ca la închisoare! Bolnavii de acolo nu sunt pușcăriași, să-i țineți departe de familii!

REVOLTĂTOR… Este o mare bătaie de joc, ceea ce se petrece în aceste zile la Spitalul suport Covid de la Bârlad. De mai mult timp, am primit informații legate de blocajul informațional la care sunt supuși cei care sunt internați acolo. Au circulat diverse zvonuri, despre telefoane luate de la pacienți, despre faptul că familiile nu pot lua legătura cu cei din spital… Ca la pușcărie!

Se pare că nu sunt zvonuri răutăcioase, este purul adevăr. La Spitalul Bârlad, intri cu ambulanța, după care familia nu mai află nimic de tine. Este cazul unei familii din satul Călugăreni, comuna Ștefan cel Mare. Povestea lor este cutremurătoare, a unor oameni care nu mai știu nimic de tatăl și bunicul lor, dus la Bârlad, de mai bine de o săptămână de zile.

„Tatăl meu a fost luat cu ambulanța, duminică, pe 21 martie, la ora 11.00, în urma unei răceli mai puternice. I s-a făcut testul rapid de covid în ambulanță și mi s-a zis că îl duc direct la spitalul din Bârlad..

Iar noi, familia, soția și doi copii ni s-a spus să rămânem în carantină… Am încercat să sun la spital, la numărul găsit pe internet. Mi s-a raspuns că pacientul este ajuns și să mai revin a doua zi, luni, între orele 12.30 și 13.30, că atunci au program pentru a da informații..

~ncerc de atunci să sun, linia telefonică este mai tot timpul ocupată, iar când prind legătura spun că nu mai au program pentru informații…

Menționez că atât am putut să aflu luni, pe 22 martie, că este pe secția medicală, sub tratament… De o săptămână, nu știu nimic despre tata, din cauza liniei telefonice cu ton de ocupat. Numărul pe care sun zi de zi este 0235/416440 și cer secția medicală, dar numai ton de ocupat. Tatăl meu se numește Vârlan Haralamb și are 76 ani, din comuna Ștefan cel mare, sat Călugăreni”, explică fiul bolnavului.

Acesta a mai completat: „Am întrebat ce se petrece. Mi s-a ziz la telefon că așa a hotărât conducerea spitalului, legat de ora  la care să se dea informații despre pacienți. Eu, fiul, fiind în carantină și cu doi copii, fără nicio informație, nu-mi este ușor.

Nimeni nu a luat legătura cu mine, nici DSP-ul, doar mi-a trimis prin email documentația de carantină”.

Am sunat și noi, pentru a vedea ce se petrece la Bârlad, la numărul indicat de familia Vârlan. A răspuns o doamnă, care ne-a spus că linia de la secția medicală este stricată de câteva zile.

O bătaie de joc! O minciună și o mizerie scornită de niște cadre medicale plătite din banii noștri, dar care ne tratează ca pe niște proști, când vine vorba să dea simple informații despre viața unui om.

Poate că ar fi timpul ca noul prefect, DSP, să ia măsuri, să vadă de ce sunt umiliți vasluienii care au rude internate în spitalul de la Bârlad și nici măcar nu li se spune dacă tații, bunicii, frații lor mai trăiesc sau au murit.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: