Șoferii vasluieni certați cu legislația rutieră, trași pe dreapta de polițiști

În perioda 25-28 februarie, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului  Rutier Vaslui și al Biroului Rutier Vaslui sprijiniți de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică și polițiști locali, au acționat preventiv-reactiv, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în vederea prevenirii activității infracționale, creșterii siguranței traficului rutier și prevenirii producerii accidentelor rutiere.

În cadrul activităților derulate de către cei peste 30 de polițiști, au fost verificate peste 400 vehicule și legitimate peste 460 de persoane. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 288 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 105.800 lei. Dintre acestea, 281 au fost aplicate pentru încălcări legislative privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, au fost reținute 36 de permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: depășirea limitei legale de viteză cu peste 50km/h (24),  depășirea neregulamentară (8), conducerea sub influența alcoolului (2), neacordarea de prioritate pentru pietoni (1) și nerespectarea culorii roșii a semaforului electric (1).

Cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost: conducerea unui autovehicul care are montate anvelope uzate peste limita legală (2), constatarea unor defecțiuni tehnice (2), valabilitatea expirată a inspecției tehnice periodice (2), lipsă asigurare R.C.A (1), accesorii și modificări neomologate (1) și netranscrierea transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului (1).

Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea a 6 infracțiuni la regimul rutier, respectiv ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”(4) și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” (2).

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: