Au început înscrierile pentru clasele pregătitoare! Aveți termen până pe 28 aprilie!

0
4

De câteva zile, vasluiani își pot înscrie copiii în clasele pregătitoare, pentru anul școlar 2021-2022. Documentele vor putea fi depuse până la data de 28 aprilie, atât în format online, cât și fizic, la școala la care aceștia solicită înscrierea copilului. Față de anii trecuți, evaluarea dezvoltării copilului nu mai reprezintă un criteriu pentru cei care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021. De asemenea, părinții trebuie să țină cont de faptul că este nevoie și de o recomandare de la grădiniță.

Potrivit metodologiei publicate, părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021, inclusiv, pot să își înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.În situația copiilor menționați, care au frecventat grădinița, înscrierea în clasa pregătitoare se face la solicitarea scrisă a părinților, în baza recomandării eliberate de unitatea de învățământ cu nivel preșcolar.

Înscrierea va avea două etape. În prima, în perioada 10-11 mai 2021 se va face procesarea cererilor-tip de înscriere și repartizarea copiilor la școli. Pe 20 mai are loc afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați, dar și a numărului de locuri libere.

Cea de a doua etapă va fi pentru copiii care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ sau care nu au participat la prima etapă. Astfel, depunerea cererii-tip de înscriere se poate face începând cu data de 24 mai, până la 31 mai 2021.

Afișarea listelor finale va avea loc la 4 iunie, la fiecare unitate de învățământ. Totuși, copiii care nu au fost înscriși nici în cea de a doua etapă vor mai primi o ocazie în perioada 1-10 septembrie, inspectoratul școlar fiind cel care le poate soluționa problemele.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!