Consiliul digital Vaslui – proiect comun al CCIA Vaslui și Consiliului Județean! Se dorește reducerea decalajului față de restul județelor!

INVESTIȚII…Consiliul Județean Vaslui și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui au inițiat, `mpreună, un proiect denumit “Dezvoltarea locală prin crearea și operaționalizarea Consiliului Digital al județului Vaslui”.

Proiectul va fi depus în cadrul Programului Operational Capacitate Administrativă (POCA), care finanțează capacitatea ONG-urilor și partenerilor sociali de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local.

Bugetul total al proiectului este de 412.000 lei. Obiectivul general de dezvoltare asumat îl reprezintă dezvoltarea economico-socială echilibrată și durabilă a Județului Vaslui, care să conducă la creșterea calității vieții și la reducerea decalajului de dezvoltare față de celelalte județe din România, precum și a celui intrajudețean dintre mediul rural și cel urban.

Implementarea proiectului va “crește dimensiunea participativă a sectorului ONG și a celorlalți parteneri sociali relevanți, se va dezvolta cultura dialogului politic și social și se va consolida capacitatea acestora de a-și realiza cât mai bine și cât mai eficient activitătile, astfel încât acestea să fie parteneri vizibili pe scena politico-administrativă”.

„Prin activitățile pe care le va implementa, proiectul va contribui în mod semnificativ la dezvoltarea județului și a comunității locale.

Facem mențiunea că parteneriatul pentru acest proiect nu este unul de tip clasic, ci reprezintă un angajament al autorității locale de susținere a implementării proiectului și a rezultatelor acestuia în vederea dezvoltării de politici publice”, declară Ionel Constantin, președintele CCIA Vaslui.

Alexandru Croitoru

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: