După 30 de ani de chinuri și inundații, s-a dat în folosință podul modernizat dintre Todirești și Rafaila!

CE CHIN ȘI JALE… Ani de-a rândul, ori de câte ori venea o ploaie mai mare auzeai că podul de la Todirești, care leagă Rafaila de restul județului, a fost avariat, starea sa fiind destul de precară.

După câțiva ani de investiții, cu sprijinul Consiliului Județean, podul aflat pe DJ 248 A, pe raza comunei Todirești, a fost consolidat și reabilitat. Lucrările au costat aproximativ 1,2 milioane de lei, fondurile provenind de la bugetul de stat și bugetul local al județului Vaslui.

Podul are o lungime de aproximativ 53 m și lățimea de 8 m, fiind unul dintre cele mai mari aflate pe drumurile județene.

”Aici avem și un alt proiect în derulare. Este vorba despre asfaltarea a 9,85 km de drum județean din DJ 248 A. Investiția este finanțată prin PNDL 2.

Constructorul a asfaltat deja 2 km, înainte de pod, urmând ca până la sfârșitul anului să asfalteze și diferența, până la limita cu județul Iași.

În prezent, sectorul de drum este pregătit pentru turnarea de covor asfaltic, fiind pus balastru și piatră spartă”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Tot pe DJ 248 A, pe raza comunei Rafaila a fost reabilitat un segment din drum, în lungime de 1,5 km, fiind turnat beton, investiția fiind finanțată în totalitate din bugetul local al județului Vaslui.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: