Ei sunt cei mai buni elevi vasluieni! Le dorim succes la olimpiadele naționale!

LE ȚINEM PUMNII… Luna aprilie va reprezenta luna participării la olimpiadele naționale ale elevilor vasluieni. În total, conform datelor oficiale, 23 de elevi din județul Vaslui s-au calificat la etapa națională a olimpiadei de informatică.

La etapa națională vor participa doar elevii claselor VII-XII, în timp ce elevii claselor a V-a [i a VI-a vor fi premiați după rezultatele obținute în etapa a II-a.

De asemenea, în funcție de rezultatele de la faza finală, 40 de elevi de la clasele IX-XII [i 30 de la clasele VII-VIII vor participa la două teste de calificare pentru alcătuirea loturilor naționale.

Organizarea olimpiadei de informatică din acest an este inițiativa Societății pentru Excelență [i Performanță în Informatică (SEPI). Aceasta constă într-o singură probă de concurs, atât pentru clasele de liceu cât [i pentru cele de gimnaziu.

Proba constă din trei probleme de natură algoritmică. Durata probei este de 4 ore. La etapa națională concurenții vor primi diplome electronice de participare, dar [i medalii.

De asemenea, peste 40 de elevi din județul Vaslui au reu[it să obțină un punctaj care îi poate califica în etapa națională a Olimpiadei de Matematică. Lista finală va fi stabilită după ce vor fi puse la punct ultimele verificări. Dintre cei care vor fi inclu[i în lista finală, cei mai buni vor participa la două teste de calificare pentru alcătuirea loturilor naționale.

Proba va consta în 4 probleme, iar timpul de lucru va fi de 3 ore. Proba va fi urmărită video, iar copiile scanate ale rezolvărilor vor fi încărcate de către organizatori pe platformă, imediat după concurs.

Alexandru Croitoru

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: