„Se vede luminița de la capătul tunelului”! Omul de afaceri Ionel Sandu, încrezător că piața construcțiilor se relansează în 2021!

CURAJ… De la Revoluție, probabil, gara din Vaslui nu a mai fost atât de plină cu vagoane de marfă. Ieri dimineață, 30 de vagoane pline ochi cu materiale de construcții de la gigantul Holcim au poposit în stația CFR Vaslui. O mișcare îndrăzneață realizată de managerul general al Radical Grup Vaslui, Ionel Sandu, cel care a decis să se aprovizioneze din plin, pentru un an de investiții în construcții.

După o perioadă în care industria locală din Vaslui a fost pusă total la pământ – să ne amintim doar de marile fabrici CFS, Izolatoare sau Mecanica, distruse complet – iată că sunt oameni de afaceri din oraș  care cred că Vasluiul are un viitor, este căminul a zeci de mii de locuitori.

Munți de ciment și de alte materiale de construcții au fost descărcate din vagoane, toată ziua de ieri, de către utilajele de la Radical Grup, cel mai important distribuitor de materiale de construcții din Vaslui și unul dintre cei mai mari din Moldova.

După un an dezamăgitor, în care constructorii au șomat, în plină pandemie de coronavirus, iată că oamenii de afaceri din sectorul construcțiilor speră că anul 2021 va fi mult mai bun, va fi anul de relansare. Este și impresia pe care o lasă omul de afaceri Ionel Sandu, care a investit masiv în marfă, pentru a onora toate comenzile din acest an.

„Este un semnal pozitiv pe care compania noastră, Radical Grup Vaslui, îl trage după această perioadă dificilă de pandemie. Suntem încă într-o perioadă grea, însă pot spune că se vede luminița de la capătul tunelului.

Cred, sunt convins de asta, că piața construcțiilor din județul Vaslui se va relansa, în acest an, cei plecați în străinătate se vor întoarce acasă sau vor trimite bani pentru a termina casele începute, probabil vor fi și investiții publice.

Am dori ca, prin ceea ce facem acum, să încurajăm autoritățile locale să treacă la investiții de anvergură, cum este cazul discutatului parc industrial de la Vaslui, în locul fostului CET”, spune managerul general al Radical Grup.

Se anunță un an interesant, pentru că semnalele sunt bune, pozitive. Dacă, anul trecut, puțini au fost cei care s-au întors acasă, în 2021 lucrurile par să intre pe un făgaș normal. Interesant este că mare parte din investițiile în construcții din județ sunt susținute din banii celor care trudesc în Europa, ceea ce arată că vasluienii noștri plecați afară nu au uitat de locurile natale.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: