Vestea asteptatã de zeci de mii de vasluieni! Din 4 mai, puteti sã vã vaccinati la medicii de familie!

0
5

CAMPANIE… Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie va începe dupã sãrbãtorile pascale, la începutul lunii mai, cel mai probabil în jurul datei de 4 mai, spune presedintele Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie, dr. Raluca Zoitanu.

Aproape douã treimi dintre medicii de familie din România si-au exprimat dorinta de a vaccina în cabinetele lor si o treime dintre pacienti asteaptã deschiderea cabinetelor pentru imunizare. Acest lucru ar dubla, practic, numãrul de vaccinãri si ar duce, implicit, la încetinirea rãspândirii virusului SARS COV 2.

„Cred cã spre sfârsitul lunii aprilie, începutul lunii mai, vom începe vaccinarea si în cabinetele medicilor de familie, în mod deosbit cu vaccin de la Johnson&Johnson si foarte probabil si AstraZeneca, fãrã sã mai existe posibilitatea de programare în platformã.

Medicii de familie îsi vor evalua persoanele pe care le au în evidentã si le vor programa”, spune si coordonatorul Campaniei Nationale de Vaccinare, Valeriu Gheorghitã.

Pentru vasluienii interesati, trebuie sã spunem cã în cabinetele medicilor de familie va fi folosit vaccinul Johnson&Johnson si, posibil, si cel de la AstraZeneca.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!