La Vaslui plouã cu amenzi. La Bacãu, amenzile au fost înlocuite cu mãsti de protectie

ASA DA…În timp ce, la Vaslui, fortele de ordine nu se sfiec sã dea zeci de amenzi, în judetul vecin, primarul nou ales a schimbat tactica. Astfel, la Bacãu, politistii locali nu vor mai împãrti amenzi celor care nu poartã masca de protectie. Amenzile au fost înlocuite cu mãsti de protectie si polilitstii vor avea scarcina si sã informeze popultia cu privire la riscurile la care se supun prin nepurtarea ei.

De partea cealaltã, la nivelul judetului Vaslui, politistii au aplicat, în ultimile douã zile, amenzi de peste 20.000 de lei. “În vederea prevenirii rãspândirii virusului SARS-CoV-2, Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui si Inspectoratul de Jandarmi Judetean Vaslui, cu sprijinul Institutiei Prefectului – Judetul Vaslui,  au intensifiat activitãtile de verificare a modului în care se respectã prevederile legale privind unele mãsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost derulate 19 misiuni specifice si actiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, pietele, târgurile, restaurantele si terasele, precum si mijloacele destinate transportului de persoane. În cadrul actiunilor de control, au fost verificate peste 207 obiective/locatii de interes, 104 mijloace de transport persoane si au fost verificate peste 400 de persoane.

Echipele de control au depistat 29 de persoane care nu au respectat mãsurile de protectie individualã, acestea fiind sanctionate contraventional conform legislatiei în vigoare, cu amenzi în cuantum de 13.750 lei. Totodatã, politistii au depistat si 42 de persoane care nu au respectat interdictiile privind deplasarea sau libera circulatie, acestea fiind sanctionate contraventional, cu amenzi în cuantum de 7.500 lei”,  se aratã într-un comunicat emis de cãtre IPJ Vaslui.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: