Protest al medicilor de familie din Vaslui! “Vrem respect pentru medicina de familie. Multi pacienti nu se prezintã la vaccinare”!

AVERTISMENT… Majoritatea medicilor de familie din judetul Vaslui se raliazã unei initiative semnatã de Federatia Nationalã a Patronatelor Medicilor de Familie din România, cerând atât pacientilor, cât si statului român sã-si onoreze promisiunile.

Scrisoarea de protest vine cu o lunã înainte de deschiderea cabinetelor de familie pentru vaccinãri anti-Covid si este un semnal de alarmã pentru toatã lumea, semn cã nu se mai poate merge în ritmul acesta.

Nemultumirea principalã a medicilor de familie vasluieni este cã fac eforturi pentru a înscrie pacientii pe listele de vaccinare, uneori stau pânã noaptea târziu, iar acestia nu se mai prezintã la vaccinare.

“Cei mai multi medici de familie care si-au ajutat pacientii, programându-i – la solicitarea pacientilor! – pentru vaccinarea împotriva Covid în centrele de vaccinare, observã cã o parte dintre pacienti nu se prezintã la vaccinare sau o refuzã dupã ce ajung în centru.

Cel mai adesea medicul de familie nu este informat direct de pacient despre acest lucru, medicul observând întâmplãtor cã programarea figureazã “ratat” sau “anulat” în platforma informaticã RO Vaccinare.

Cei mai multi medici de familie, asistente medicale si registratori din cabinetele de medicinã de familie care si-au programat pacienti au fãcut un efort incredibil pentru a reusi sã realizeze aceste programãri, având în vedere cã locurile au apãrut adesea în platformã dupã miezul noptii în perioada ianuarie-februarie si s-au epuizat în câteva minute.

În plus, contractele pentru plata acestor servicii încã nu au fost încheiate cu cabinetele medicale de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate judetene si a municipiului Bucuresti, iar plata nu a fost realizatã pânã în prezent. De asemenea, cabinetul de medicina familiei nu este plãtit si pentru programãrile ratate sau anulate de pacient, precum si pentru nefinalizarea schemei de vaccinare prin neprezentarea si la rapel.

Solicitãm atât pacientilor cât si autoritãtilor responsabile de desfãsurarea campaniei de vaccinare respect pentru medicina de familie”, este scrisoarea semnatã de medicii de familie din toatã România.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: