Un destoinic primar vasluian este disperat! “Trãim din proiectele PNDL ale lui Dragnea”, spune primarul comunei Ivãnesti

NEMULTUMIRI… Zeci de primari de comune din judetul Vaslui trãiesc drama blocajului complet, dupã ce au realizat cã nu au unde depune proiectele pe fonduri europene, nefiind deschise mãsuri pentru autoritãtile locale, si nici pe fonduri guvernamentale, întrucât zeci de mii de proiecte zac la Compania Nationalã de Investitii, de la venirea la guvernare a PNL.

În plus, de parcã aceste necazuri nu erau de ajuns, zeci de primari de comune au bugete micsorate fatã de anul trecut, cu câteva sute de mii de lei, fiecare.

Este cazul comunei Ivãnesti, acolo unde primarul Vasile Novac se zbate, ar vrea sã facã mult mai multe lucruri pentru comunitate, dar nu are bani.

“Bugetele pe acest an sunt foarte mici, în comparatie cu investitiile pe care le avem în derulare. Asta va conduce, din pãcate, la blocarea multor proiecte. Modul în care s-au repartizat bugetele îmi lasã un gust amar. Noi, ca primari, ne-am fãcut datoria, am respectat ce am spus în campanie si am fãcut proiecte.

Dar, unde sã le depui?

Avem, la nivel de comuna Ivãnesti, proiecte care zac la Compania Nationalã de Investitii si care, dacã treburile merg în ritmul actual, nu apucãm sã le începem nici în zece ani de zile!

Sã vã dau un exemplu. Noi, Ivãnestiul, alãturi de comuna Gârceni avem 11 proiecte la CNI, de mai bine de un an de zile, si doar unul a fost scos la licitatie. Vã dati seama ce bãtaie de joc?

Va fi un an pierdut, pentru dezvoltarea localitãtilor noastre, în acest ritm. Primãriile trãiesc acum din PNDL-urile lui Liviu Dragnea”, spune primarul Novac.

Numai comuna Ivãnesti are, în acest moment, nouã proiecte active, aflate în diverse stadii de implementare. Va reusi edilul Vasile Novac sã finalizeze o parte din ele, în acest an?

“Nu stim. Banii pe PNDL, pe luna noiembrie 2020, au venit abia acum. Riscãm ca lucrãri realizate în proportie de 90% sã nu le mai finalizãm”, spune primarul.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: