Curtea de Apel Galati a început judecarea fostului episcop Onilã. Jitaru rãmâne sub control judiciar

JUDECATÃ…Magistratii Curtii de Apel Galati au început judecarea dosarului în care fostul epsicop Corneliu Onilã a fost trimis în judecatã, alãturi de arhimandritul Sebastian Jitaru, acuzat fiind de acte sexuale cu minori. Pentru a nu mai fi expus atât de mult opiniei publice, fostul epsicop pidosnis a cerut Curtii de Apel Iasi strãmutarea dosarului la Galati. Instanta a avut deja prmul termen de judecatã dar a sI prelungit mãsura controlului judicar luatã pe numele lui Sebastain Jitaru.

De cealaltã parte, Onilã a ajuns în boxa acuzatilor dupã ce, în urmã cu doi ani, a denuntat, la DNA, santajul a trei preoti, printre care si Jitaru. Nici prin gând nu i-a trecut fostului episcop cã denuntul se va întoarce împotriva lui. În urma perchezitiior efectuate la domiciliul preotilor acuzati de santaj, au fost ridicate mai multe filme (sursele vorbesc de cel putin 8 astfel de înregistrãri video – n.r.) în care Onilã apãrea în timp ce întretinea relatii sexuale cu elevi ai Seminarului Teologic din Husi.

Chiar dacã s-a vorbit multã vreme despre acele înregistrãri compromitãtoare, fostul episcop a fãcut tot ce i-a stat în putere pentru ca acestea sã nu iasã la ivealã. În schimb, nu se astepta ca tocmai cei cãrora li s-a plâns cã este victima unui santaj, sã instrumenteze un nou dosar îndreptat acum împotriva sa. De asemenea, cazul nu este unul chiar nou si despre apucãturile mai putin ortodoxe ale fostului episcop se stia chiar si în cele mai înalte foruri ale Bisericii Ortodoxe Române. Si asta pentru cã, în anii din urmã, o fostã pedagogã a Seminarului Teologic din Husi a sesizat, de nenumãrate ori, pe cei care îl aveau în subordine pe Onilã, dar niciodatã nu s-a întâmplat nimic.

Pedagogul a povestit cã stia despre apucãturile episcopului si chiar a surprins unele scene petrecute în internatul Seminarului sau într-o chilie dintr-o mãnãstire din apropiere, dar reclamatiile sale au rãmas fãrã rãspuns. Astfel, în urma dezvãluirilor pedagogului dar si ale unui fost elev al Seminarului din Husi, fostul episcop, Corneliu Bârlãdeanu, a fost arestat anul trecut, dupã ce procurorii Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Iasi l-au acuzat de viol si abuz sexual împotriva unui fost elev de-al sãu de la Seminarul Teologic. În acelasi dosar, alãturi de fostul episcop a mai fost retinut si Sebastian Jitaru, fostul arhimandrit al Catedralei Episcopale din Husi, acuzat la rândul sãu de mai multe fapte de viol si abuz sexual asupra unor minori, elevi ai Seminarului Teologic “Sf. Ioan Gurã de Aur” din Husi. Istoricul abuzurilor sexuale sãvârsite de cãtre Corneliu Bârlãdeanu asupra elevilor seminarului se întinde pe câtiva ani, însã de fiecare datã când voci din lumea bisericeascã au avut curajul sã spunã ce se întâmplã, episcopul a avut grijã sã le discrediteze, acuzându-le de uneltire împotriva lui.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: