Serviciul Rutier Vaslui cu ochii pe soferii indisciplinati din trafic

SANCTIUNI…Zilele trecute, politistii din cadrul Serviciului Rutier si cei ai Biroului Rutier Bârlad au actionat preventiv, pe drumurile publice ale judetului Vaslui, în vederea prevenirii activitãtii infractionale, cresterii sigurantei traficului rutier si prevenirii producerii accidentelor rutiere.

În cadrul activitãtilor derulate de cãtre cei 16 politist participanti la actiune, au fost verificate 155 de vehicule, legitimate peste 180 de persoane si testati alcoolscopic 155 de conducãtori auto. În urma neregulilor constatate, politistii au aplicat 58 de sanctiuni contraventionale, în valoare de peste 11.750 de lei. Dintre acestea, 57 au fost aplicate pentru încãlcãri ale legislatiei privind circulatia pe drumurile publice). De asemenea, au fost retinute 7 permise de conducere si retrase douã certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la retinerea permiselor de conducere au fost urmãtoarele: depãsirea limitei legale de vitezã cu peste 50km/h, conducerea sub influenta alcoolului si depãsirea neregulamentarã. Cauza care a condus la retragerea certificatelor de înmatriculare a fost: valabilitatea expiratã a inspectiei tehnice periodice. Cu ocazia derulãrii actiunii, s-a constatat si sãvârsirea a 2 infractiuni la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

Luni, 5 aprilie, ora 07:30, politistii Biroului Rutier Bârlad din cadrul Politiei Municipiului Bârlad aflati în exercitarea atributiilor de serviciu, pe drumul judetean DJ243 din comuna Perieni, judetul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitarã înmatriculatã în judetul Bacãu, condusã de cãtre un bãrbat de 57 de ani, din Galati. Întrucât acesta emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltãrii de probe biologice. În cauzã, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infractiunii de “conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”.

Câteva ore mai târziu, politistii Biroului Rutier Bârlad din cadrul Politiei Municipiului Bârlad aflati în exercitarea atributiilor de serviciu, pe strada Ion Codrescu din municipiul Bârlad, judetul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un buldo-excavator, condus de cãtre un bãrbat de 35 de ani, din comuna Smulti, judetul Galati. Întrucât acesta emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltãrii de probe biologice. În cauzã, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infractiunii de “conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: