Vor fi tãiate sporurile medicilor? Raluca Turcan spune cã sporurile trebuie trecute în salarii!

NEMULTUMIRI… Se tot vorbeste, în ultimele sãptãmâni, de tãierea sporurilor la medici, fapt care a alarmat sute de medici din judetul Vaslui. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, spune cã sunt sporuri care ar trebui sã fi incluse în salariile de bazã, mentionând cã „salariul în platã ar trebui sã fie acelasi pentru toatã lumea”.

Se pare cã ministrul Turcan a pus ochii pe veniturile medicilor, în special pe partea de sporuri, si ar dori sã le mai scadã putin, prin impozitarea totalã a veniturilor.

“Aceste sporuri care în sistemul de sãnãtate ajung chiar si pânã la 85% pot sã fie incluse în mare parte în salariile de bazã astfel încât sã fie reasezate salariile pe grilã si chiar unii angajati cu salarii mici acum sã beneficieze mai rapid de majorãri salariale decât altii cãrora le-au crescut salariile.

În domeniul sãnãtãtii, pentru a vedea totusi atentia pe care noi o acordãm acestui domeniu strategic în general, dar mai ales în perioadã de crizã sanitarã, avem medicii si asistentele care sunt acum salarizati la un salariu de bazã, raportat la nivelul anului 2022 si pentru anumite specializãri sporurile merg pânã la 85%.

În cadrul acelorasi specializãri sau tipuri de spitale, personalul TESA, brancardierii, infirmierele, cei care lucreazã pe partea de administratie, nici mãcar nu sunt inclusi pe grila din domeniul sãnãtãtii ci pe grila din domeniul administratiei publice cu salarii de bazã la nivelul anului 2019.

Salariul în platã ar trebui sã fie acelasi pentru toatã lumea, evident. Nu poti sã ai unii salarizati la nivel de 2019 si altii la nivel de 2022. Noi am propus sã fie salariile de la nivelul anului 2020. Se poate discuta. Dacã mergem pe un alt nivel al salariului de bazã.

Sunt unele sporuri care pot fi scoase. Sunt unele sporuri care trebuie sã fie acordate în sumã fixã. Alte sporuri suplimentare sã nu depãseascã 20% din salariul de bazã”, anuntã Turcan.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: