Reacția unui vasluian furios: ”Nu suntem câini! Ne mor rudele în spitale și nu apucăm să le spunem cât le-am iubit”

UNDE E UMANITATEA?… Zeci de familii din județul Vaslui au pierdut, anul acesta, pe cineva drag, din cauza maladiei Covid. Oameni care au intrat pe picioarele lor și au ieșit înveliți în saci de plastic. Din păcate, maladia Covid 19 a transformat spitalele din toată țara în adevărate fortărețe, de unde nu răzbate nicio informație, nimic. Doar, un simplu telefon către familie, cu mesajul: ”Din păcate, a murit”.

Este cazul unui vasluian care și-a pierdut zilele acestea o rudă dragă, foarte apropiată, într-un spital din județ. Cu vocea tremurândă, supărat și îndurerat, omul spune că nu a putut obține nicio informație oficială despre ruda sa și că tot ce a aflat s-a făcut prin prieteni sau cunoștințe.

”Nu suntem câini, suntem oameni! Unde ne este omenia? Cât costă să faci un ghișeu la Spitalul Județean, să pui acolo un om care să ofere informații familiilor despre persoanele de la ATI? Nu e un munte de bani, credeți-mă, se poate face un ghișeu cu un geam, la care rudele să vină, să afle în ce stare sunt rudele lor grav bolnave.

O țară bolnavă, România aceasta! Cum să nu afli nimic despre persoana dragă, internată la Reanimare, zile întregi? Ce e cu secretomania asta? Le este teamă de boală? Să pună o persoană la un geam, să vii afară și să întrebi despre persoana internată la ATI, de exemplu. Vrem bani, salarii cât mai mari în sănătate, dar am uitat să fim oameni.

Cât ar costa o cameră video, să vii la acel ghișeu și să-ți vezi ruda care se zbate acolo, pe un pat de spital? Cât ar costa? Nu le pasă de nimic. O țară bolnavă”, ne-a spus vasluianul, care a pierdut un suflet drag lui, în aceste zile, la Spitalul Județean.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: