Peste 8 milioane de euro, excedent din bugetul anului trecut, la Vaslui! Vezi pe ce vor fi cheltuiti banii, în acest an!

INVESTITII… Primãria municipiului resedintã a înregistrat, anul trecut, un excedent de 40 milioane lei, majoritatea sumelor provenind din obiective de investitii la care constructorii nu s-au miscat destul de repede, pentru a realiza lucrãrile, în unele cazuri, sau din cauza problemelor de proiectare sau legate de licitatiile publice.

Asa cã, în acest an, cele 8 milioane de euro din excedentul anului 2020 merg pe investitii în diverse sectoare. Cea mai mare sumã, 12,2 milioane lei, va fi alocatã finalizãrii Bazarului si Târgului Auto, acolo unde sunt deja întârzieri substantiale, ca termene de executie.

O sumã importantã merge la un mare proiect de investitii al primãriei, respectiv asfaltarea tuturor strãzilor din zona Dimitrie Cantemir, respectiv 11,5 milioane lei. Este o lucrare la care constructorii Viacons Rutier se vor apuca în cel mai scurt timp. Aici, este o chestiune de finalizare a proiectului tehnic, dupã care se trece la lucrãri.

O altã sumã importantã, 13 milioane lei, merge la modernizarea strãzilor din zona Brodoc. Practic, toatã suburbia va fi asfaltatã, dupã ce aici s-a lucrat la montarea retelelor de apã-canal. Aici, constructorul, grupul Transmir, a început lucrãrile de modernizare si asfaltare al acestui cartier.

Peste 2,1 milioane lei merge pe o reparatie capitalã la Școala Gimnazialã “Mihail Sadoveanu”, în timp ce 811.000 lei vor fi cheltuiti pentru extinderea sistemului de canalizare menajerã si a alimentãrii cu apã pe strãzile din Cartierul veteranilor, în zona Dimitrie Cantemir.

Aproape 500.000 lei se vor duce pentru plata utilitãtilor la proiectul “Construire locuinte de serviciu pe strada Ceramicii”.

Desi acest excedent putea fi folosit si pentru sectiunea de functionare, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavãl, a cerut ca întreaga sumã sã fie trecutã pe sectiunea de dezvoltare, adicã pe investitii.

2 thoughts on “Peste 8 milioane de euro, excedent din bugetul anului trecut, la Vaslui! Vezi pe ce vor fi cheltuiti banii, în acest an!

  1. O punte peste raudr la ICIL spre Scoala 9 unde sunt niste tevi ruginite peste care inca mai incearca sa traverseze copiii chiar daca sunt puse niste panouri tot ruginite! Aici in incercarea de a trece peste tevi acum peste 30 de ani a mutit in copil! De atatea ani nu s-au gadit niste amarati de bani pt o punte peste care sa se traverseze in soguranta!?! Hm!

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: