Vaccinarea cu AstraZeneca, doar cu buletinul! Vasluienii pot merge la Centrul „Bucuria”!

LIBER LA VACCIN…Comitetul National de Vaccinare a decis cã toate persoanele care vor sã se vaccineze cu serul AstraZeneca pot merge în centre fãrã sã mai fie nevoie de programare.Decizia a fost luatã de Comitetul National de Vaccinare dupã ce coordonatorii centrelor de vaccinare s-au plâns cã acestea sunt goale.

Reamintim cã, în ciuda controverselor legate de vaccinul AstraZeneca, Valeriu Gheorghitã a anuntat cã România va continua vaccinarea cu acest ser pentru toate categoriile de vârstã. Potrivit CNCAV, cele 57.600 de doze de vaccin AstraZeneca vor fi depozitate la Centrul National de Stocare, iar în perioada urmãtoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel national. Centrul National de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat si avizat de cãtre Autoritatea Nationalã a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea nationalã care are competentã în domeniul medicamentului de uz uman. Potrivit ultimelor date fãcute publice de CNCAV, numãrul reactiilor adverse raportate în ultimele 24 de ore a fost la mare la persoanele care au fost vaccinate cu Pfizer (35), fatã de cele care au fost imunizate cu serul AstraZencea (31).

În ultimele 24 de ore au fost administrate 62.881 de doze de vaccin, dintre care 46.271 – Pfizer, 8.019 – AstraZeneca si 8.591 – Moderna, potrivit datelor puse la dispozitie de Institutul National de Sãnãtate Publicã, prin aplicatia Registrul Electronic National al Vaccinãrilor.

Comitetul de sigurantã al Agentiei Europene a Medicamentului a transmis, în 7 aprilie cã existã o legãturã cauzalã între aparitia cheagurilor de sânge si vaccinarea cu serul AstraZeneca, aparitia acestora putând fi inclusã în lista de efecte adverse foarte rare. EMA a anuntat, însã, cã nu retrage recomandarea folosirii vaccinului AstraZeneca pentru cã efectele sunt extrem de rare. Ele urmeazã sã fie adãugate în prospect.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: