Primãvarã de vis în Grãdina Publicã din Bârlad! Este începutul viitoarei Grãdini Botanice!

FEERIE DE CULORI… În anul 2020, la initiativa primarului Dumitru Boros, odatã cu aprobarea în Consiliul Local Municipal Bârlad a Hotãrârii nr. 213/16.07.2020, s-a alocat aproape un hectar de spatiu destinat amenajãrii multianuale cu flori de primãvarã a unei suprafete aparte din Grãdina Publicã Bârlad.

Tot atunci a început si adevãrata provocare pentru specialistii Serviciului Sere-Spatii Verzi, care si-au propus sã realizeze un punct de atractie sezonier pentru toti vizitatorii Grãdinii.

„În acest scop, începând cu toamna anului 2020, s-au efectuat lucrãri de întretinere a vegetatiei existente pe amplasamentul propus pentru amenajare.

A fost igienizatã zona de vegetatie arbusticã, ce crescuse haotic si s-au creat premisele unei amenajãri peisagistice speciale. Tot în toamna aceluiasi an au fost plantati peste 20.000 de mixturi de bulbi din speciile de brândusã, viorele, lalele si narcise, care prin diversitatea cromaticã sporesc atractivitatea zonei.

În cadrul amenajãrii au fost gândite forme sinuoase, serpuite, care sã îndemne vizitatorii sã continue plimbarea pe aleile secundare, pentru a descoperi frumusetea florilor de primãvarã.

Actiunea este în derulare si ne propunem ca, de la an la an, zona sã devinã tot mai atractivã, poate chiar sã punem bazele unei viitoare grãdini botanice.

În acest sens, activitatea de plantare a continuat si în aceste zile cu sãdirea a peste 10.000 de bulbi din flora spontanã de viorele, toporasi si lãcrãmioare. Pe aceastã cale, adresãm rugãmintea ca vizitatorii sã se bucure de venirea primãverii, sã admire florile dar sã nu le rupã.

În acest fel vor da dovadã de respect pentru efortul depus de serviciul de specialitate iar plantele se vor putea înmulti natural într-un mediu adecvat”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Noul amplasamentul cu flori de primãvarã este situat în partea de vest a Grãdinii Publice, în zona Teatrului de varã.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: