Vasluiul înregistreazã o incidentã de 1,09 la mia de locuitori, cazuri de Covid – 19! Peste 4000 de noi cazuri si 164 de decese, la nivel national

Mãsurile de preveneire a rãspândirii infectiei cu noul coronavirus, dar si numãrul mare de cetãteni moldoveni înregimentati în oras, a dus la o incidentã scãzutã a numãrului de îmbolnãviri cu Covid – 19. Astfel, municipiul Vaslui se poate lãuda cu o incidentã de numai 1,09 la mia de locuitori, în scãdere în ulltimile trei zile. “Sã sperãm cã va continua trendul descendent. Consider cã toate mãsurile luate privind igienizarea, vaccinarea si respectarea hotãrârilor Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgentã a dus la acest lucru”, spune primarul Vasile Pavãl. Cât priveste vaccinarea, în cele trei centre din municipiul Vaslui, primãria a asigurat toate cele necesare. De asemenea, la aceastã orã, în centrul situat pe strada Donici, 11.770 de personae s-au vaccinat. La centrul Bucuria, de asemenea, s-au vaccinat 5.415 persoane si la cel care apartine Spitalului Judetean Vaslui, 6.100 de vasluieni s-au vaccinat.

De partea cealaltã, în judetul Vaslui, în ultimile 24 de ore, au fost înregistrate 43 de noi cazuri de îmbolnãvire cu noul coronavirus si 4.076 de cazuri, la nivel national. Si tot în ultimile 24 de ore, pe tot teritoriul României, au fost raportate 164 de decese (88 bãrbati si 76 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati în spitalele din Alba, Arad, Arges, Bacãu, Bihor, Bistrita-Nãsãud, Botosani, Brãila, Brasov, Buzãu, Caras-Severin, Cãlãrasi, Constanta, Dâmbovita, Dolj, Galati, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Prahova, Sãlaj, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timis, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, Ilfov si Municipiul Bucuresti.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstã 30-39 ani, 4 decese la categoria de vârstã 40-49 ani, 20 decese la categoria de vârstã 50-59 ani, 44 decese la categoria de vârstã 60-69 ani, 51 decese la categoria de vârstã 70-79 ani si 44 decese la categoria de peste 80 de ani. 153 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditãti, 4 pacienti decedati nu au prezentat comorbiditãti, iar pentru 7 pacienti decedati nu au fost raportate comorbiditãti pânã în prezent.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: