Copiii sub 3 ani nu vor mai fi trecuti în listele de la asociatii! Propunere votatã de senatorul PNL de Vaslui, Iulian Bîca!

SCHIMBARE… Senatul a adoptat, luni, în plen, propunerea pentru modificarea legii privind functionarea asociatiilor de proprietari. Astfel, copiii mai mici de trei ani vor fi exceptati de la plata întretinerii, potrivit acestei modificãri. Propunerea legislativã va fi dezbãtutã de Camera Deputatilor, for decizional în acest caz.

„Copiii pânã la împlinirea vârstei de trei ani sunt exceptati de la plata cheltuielilor repartizate dupã numãrul de persoane”, prevede proiectul de act normativ amendat de Comisia pentru administratie publicã a Senatului.

Initiatorul propunerii legislative, liberalul Florin Roman, a explicat în expunerea de motive a proiectului de act normativ cã „plata întretinerii casei scãrii unui bloc este achitatã de pãrinti, iar copilul nu poate folosi liftul singur, nu poate utiliza lumina electricã de pe holuri decât în prezenta pãrintilor sau a unui adult”.

“Am votat cu inima acest proiect legislativ, cu gândul la mii de familii din judetul Vaslui, aflate în aceastã situatie. Mãsura propusã a mai fost aplicatã în trecut.

Având în vedere că un copil sub 3 ani nu poate folosi liftul singur, nu poate utiliza lumina electrică de pe holuri, decât în prezența unui adult, consider că este o măsură binevenită.

În opinia mea, banii pe care părinții îi alocă pentru plata întreținerii blocului ar putea fi folosiți pentru alte cheltuieli necesare creșterii copiilor, cum ar fi hrană, îmbrăcăminte sau produse de igienă” a declarat senatorul Iulian Mihail Bîca.

Mai exact, posibilitatea de a scuti pãrintii copiilor cu vârsta de sub trei ani de la plata întretinerii blocului s-a aplicat în perioada 2017-2018, anul în care a apãrut actuala legislatie a asociatiilor”, a explicat senatorul Bîca.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: