PS Ignatie, invitat la Radio Guerrilla: „Postul ne invitã la o formã de revizie tehnicã. Sã ne luptãm cu dependentele”

PILDE… Episcopul Ignatie a fost marti invitatul emisiunii „Metope”, transmisã în direct pe contul de YouTube al Radio Guerrilla si moderatã de Theodor Paleologu si Rãzvan Ioan.

Tema principalã a fost postul, despre care ierarhul a afirmat cã „ne invitã la o anumitã formã de revizie tehnicã”.

„Suntem într-o perioadã deosebitã pentru crestinii ortodocsi în care încercãm fiecare, cât ne stã în putintã, sã ne rãsucim spre noi însine. Te uiti înlãuntrul tãu, te rãsucesti, vezi ce ar mai trebui corectat din punct de vedere duhovnicesc. Asa numesc eu perioada aceasta a Postului Mare, pentru cã suntem destul de risipiti în cele din exteriorul nostru”, a spus Preasfintia Sa.

El le-a explicat gazdelor cã Biserica întelege postul ca un mod de viatã, ca o formã de schimbare radicalã a vietii lãuntrice, dar cu efecte benefice în raport cu semenii.

„Postul îl înteleg ca o formã de rupere sau slãbire a dependentelor cu care noi ne-am obisnuit, inclusiv cu dependenta aceasta de a mânca. Postul este o formã de a-ti afirma libertatea spiritului fatã de materie”.

Ierarhul a mãrturisit ce le spune la fiecare început de Post credinciosilor pe care îi pãstoreste.

„Îi îndemn la postul mediatic. Sunt trei tipuri de post: pe lângã cel trupesc si cel sufletesc, mai este cel mediatic”, a spus PS Ignatie, care a recunoscut cã depune eforturi de a se tine cât mai departe de mediile digitale cel putin în prima sãptãmânã de postire.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: