Primarul Negrestiului a gãsit solutia pentru dezvoltarea urbei! Cristinel Rusu atrage fonduri din alte surse

PROIECTE…Tinând cont de faptul cã bugetul alocat orasului Negresti acoperã doar un sfert din nevoi, primarul Cristinel Rusu a gãsit solutia pentru dezvoltare. Astfel, fondurile din alte surse sunt solutia pentru ca negrestenii sã simtã schimbarea despre care s-a vorbit în campania electoralã. Astfel, în viitorul apropiat, la Negresti, vor apãrea noi noi invetitii, atât în infrastructurã cât si în alte domenii. Unul dintre proiectele nmari este construirea unui bloc ANL.

„Singura sansã de a începe proiecte noi la Negresti este capacitatea noastrã de a atrage fonduri din alte surse de finantare, deoarece veniturile proprii acoperã doar 1/3 din cheltuielile de functionare. În acest sens ne uitãm la toate posibilitãtile de finantare existente si functie de capacitatea noastrã de întocmire proiecte si cofinantare încercãm sã le accesãm”, spune primarul orasului Negresti.

Iatã proiectele care vor avea surse externe de finantare:

• În partea socialã si antreprenorialã a fost lansat proiectul „ Solidaritate în teritoriul GAL stefan cel Mare” din fonduri europene în valoare de un milion de euro. O sumã importantã din acest proiect este alocatã comunitãtii din Negresti prin Parohia Parpanita si scoala Gimnazialã „Mihai David” iar cofinantarea asiguratã de UAT Negresti este de doar 10.148,62 lei.

• Licitatia pentru construirea unui bloc ANL din fonduri guvernamentale a fost finalizatã si se asteaptã desemnarea cîstigãtorului pentru proiectare si executie.

• Demersurile pentru a debloca si implementa proiectul prin care la Negresti se va construi o bazã sportivã modernã la standarde europene.

• Pentru asfaltarea satelor si a strãzilor din Negresti, a fost depus la Guvern, încã din luna ianuarie, proiectul cu indicatorii actualizati. Este asteptatã acum decizia de finantare a acestui proiect si sperãm sã avem sprijinul autoritãtilor centrale.

„În data de 21 aprilie este convocatã sedinta CL Negresti pentru aprobarea bugetului anului 2021 în care sunt prevãzute fonduri pentru multe alte proiecte. Lista de investitii aferentã bugetului va fi aprobatã odatã cu bugetul si poate fi consultatã pe site-ul primãriei. Vã asigur cã la primãria Negresti se lucreazã aplicat pe multe fronturi si cu dorinta de a rezolva cât mai multe probleme rãmase nerezolvate de ani de zile”, a mai spus primarul Cristinel Rusu.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: