Primul discurs al presedintelui national ALDE, Daniel Olteanu! “Împreunã cu românii, vom reconstrui România”, spune proaspãtul presedinte

LA LUPTÃ!… De sâmbãtã, Alianta Liberalilor si Democratilor Europeni (ALDE) are un nou presedinte. Fost deputat ALDE de Vaslui, fost lider al organizatiei judetene ALDE, Daniel Olteanu s-a angajat pe un drum dificil, presãrat cu multe provocãri, cel de reconstructie a acestui partid care, în urmã cu câtiva ani, guverna tara alãturi de PSD.

Primul discurs politic al noului presedinte aduce o sperantã pentru cei peste 1.000 de alesi locali, speranta cã acest partid ar putea deveni o alternativã pentru multi români.

„Noul ALDE se pronuntã pentru o Românie a demnitãtii, a moralitãtii, a respectului fatã de toti românii, o Românie a libertãtilor si a principiilor care functioneazã ca lege, nu ca exceptie. O Românie ce înseamnã Familia (adicã viata însãsi), Traditia (adicã întelepciunea si valorile vietii) si Proprietatea (fundamentul libertãtii si al demnitãtii noastre, care implicã si o serie de responsabilitãti). Toate cele trei nu existã decât împreunã si depind îndeaproape una de cealaltã.”

Acesta este, pentru mine, poate cel mai important fragment al motiunii „România Demnã”, votatã în proportie de peste 80% la Congresul ALDE de sâmbãtã, în urma cãruia 818 din 999 delegati au decis alegerea echipei propuse de mine în fruntea partidului si a mea ca presedinte al ALDE. Aceasta este, pentru mine, ordinea corectã: echipa > liderul.

Vã multumesc!

Reprezentãm aproape 1.000 alesi locali, alesi prin voturile a sute de mii de români.

Asa cum am transmis si prin discursul din cadrul Congresului, vom munci pentru a acoperi nevoia de reprezentare a peste 65% dintre români, care nu au votat la ultimele alegeri, cãrora li se adaugã milioane de români care au votat, dar sunt dezamãgiti de actualii reprezentanti din Parlament.

Obiectivul nostru principal îl reprezintã eliminarea decalajelor de dezvoltare

între regiuni, în interiorul regiunilor si în interiorul comunitãtilor. Si, prin asta, ne adresãm fiecãrui cetãtean român, agresat în aceste momente de un discurs al urii promovat de zona politicã parlamentarã.

Noul ALDE îsi propune si va fi aceastã solutie politicã echilibratã, de care românii au nevoie, un demers politic care reuneste vocile tuturor românilor care cred nu în nationalismul desuet, ci în adevãratele valori culturale si spirituale românesti (credintã, familie, culturã, traditii).

Împreunã cu românii, ne propunem sã reconstruim România echilibrului, a unitãtii, a încrederii, a certitudinilor, a modernizãrii economice si a românilor demni”, a transmis Olteanu, în prima sa declaratie, dupã alegerea ca presedinte.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: