Vesti bune pentru soferi! Testul de reducerea pedepsei pentru permisul suspendat va putea fi sustinut oriunde în tarã

PROIECT LEGISLATIV… Un nou proiect de lege ar putea ajuta soferii cu permisul suspendat sã îsi reducã din pedeapsã prin sustinerea unui test, care poate fi dat oriunde în tarã. Deputatii USR au depus o initiativã legislativã conform cãreia testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie, test ce permite reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere, poate fi sustinut la oricare serviciu al politei rutiere de pe teritoriul României. în prezent, testul poate fi dat în localitatea trecutã în permis sau în localitatea unde a fost constatatã contraventia, ceea ce se traduce prin costuri suplimentare si risipã de timp pentru soferi.

„România este tara paradoxurilor, în care o lege fãrã sens nu te mai ia prin surprindere. Sã zicem cã ai permis de conducere de Baia Mare si te-ai mutat în Bucuresti. Sã presupunem cã pleci în weekend la Sighisoara. Încalci legislatia rutierã si ti se ridicã permisul pentru 3 luni. Conform legii, ai dreptul legal sã-ti testezi cunostintele rutiere ca sã-ti reduci perioada de suspendare. Unde crezi cã te obligã legea sã dai acest test? Dupã cum zice povestea noastrã, în Maramures. Care e sensul sã strãbati 500 km ca sã dai un test rutier? De ce nu-ti poti testa cunostintele oriunde? Pentru a repara acest non-sens, am depus acest proiect legislativ care dã posibilitatea contravenientului sã dea acest test oriunde în România”, a precizat initiatorului proiectului.

Propunerea legislativã modificã art. 1062 alin. (1) din OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice: „Testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie se poate sustine la oricare serviciu al politiei rutiere de pe teritoriul României, în conformitate cu prevederile art. 106 si art. 1061”, prevede modificarea propusã.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: