Bãutura la volan îti va aduce, în mod sigur, o lucrare penalã

PENALI… În doar o singurã zi, politistii rutieri au prins, în trafic, mai multi soferi care s-au urcat la volan dupã ce au consumat bãuturi alcoolice. Recordul de alcoolemie l-a avut un bãrbat din localitatea Satul Nou, comuna Cretesti, prins la volan cu o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, sâmbãtã 17 aprilie, politistii Sectiei 3 Politie Ruralã Bârlad din cadrul Politiei Municipiului Bârlad aflati în exercitarea atributiilor de serviciu, pe un drum public din localitatea/comuna Perieni, judetul Vaslui, au încercat sã opreascã, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat, în vârstã de 25 ani, din aceeasi localitate.

Acesta nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de cãtre patrulã si a încercat sã se sustragã activitãtii de control, fiind urmãrit pe o distantã de aproximativ 1 kilometru. Încercând sã-si asigure scãparea, a pierdut controlul directiei de deplasare si a distrus portile de acces într-o locuintã. Ulterior, bãrbatul a încercat sã se sustragã, prin fugã, dar a fost interceptat de cãtre politisti.

Întrucât emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltãrii de probe biologice. În cauzã, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice.

Câteva ore mai târziu, politistii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu, pe drumul comunal din localitatea Satu Nou, comuna Cretesti, judetul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat, din aceeasi localitate. Întrucât acesta emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la un spital din Husi, în vederea recoltãrii de probe biologice. În cauzã, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice.

În aceeasi zi, politistii Biroului Rutier Husi din cadrul Politiei Municipiului Husi sprijiniti de politisti de frontierã din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontierã Vaslui, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu, pe strada Calea Basarabiei din municipiul Husi, judetul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat de 47 de ani, din aceeasi localitate.

Întrucât acesta emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la un spital din Husi, în vederea recoltãrii de probe biologice. În cauzã, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: