Fratii criminali de la Posta Elan si-au primit pedepsele! Împreunã vor sta 14 ani dupã gratii

SENTINTÃ…Magistratii Tribunalului Vaslui au ajuns la finalul dosarului în care cei doi frati criminali de la Posta Elan au fost trimisi în judecatã. Ionut si si Gheorghitã vor sta, împreunã, în spatele gratiilor, 14 ani si vor avea de plãtit 3.000 de lei, daune materiale familiei victimei si 5.000 de lei, cheltuieli judiciare cãtre stat. Decizia nu este definitivã si poate fi contestatã în termen de 10 zile de la comunicare.

Totul a pornit dupã ce un scandal izbucnit între fratii Zaharia, (Ionut si Gheorghitã, de 19, respectiv, 21 de ani – n.r.) si fratii Rãbusanu (Cãtãlin – 27 de ani si Valentin – 37 de ani – n.r.). Cãtãlin Rãbusan si-a pierdut viata, fratele lui a ajuns în stare gravã la spital si fratii Zaharia, în arestul IPJ Vaslui. Sãtenii povestesc cã nu a existat un motiv real al crimei mai ales cã, între cei patru, exista o rivalitate veche si, nu de putine ori, între ei izbucneau scandaluri si bãtãi. Asa s-a întâmplat si în seara cu pricina. Dupã ce au bãut bine, fratii Rãbusanu au plecat cãtre cimitir, sã aprindã o lumânare la mormântul tatãlui lor, decedat de mai bine de 5 ani. Pe drum s-au întâlnit cu rivalii lor, fratii Zaharia si între ei a izbucnit un conflict verbal. Mai exact, cei patru s-au amenintat cu moartea, apoi fiecare si-a vãzut de drumul lui. Supãrati, fratii Zaharia s-au înarmat cu bâte si si-au asteptat rivalii la intrarea în sat. S-au luat la bãtaie, apoi agresorii au plecat sã joace biliard într-o comunã vecinã.

Martorii scenelor desprinse parcã din filme au povestit ce s-a întâmplat în acea zi. “Stãteam de vorbã la poartã si au venit si agresorii. Stãteam de vorbã. Au cerut de la vecinã un pahar de vin. Ea le-a adus si totul pãrea sã fie bine. În tot acest timp, au trecut ceilalti doi si cu sora lor mai micã. I-am întrebat ce fac, mai ales cã eu sunt verisor cu ei. Ne-am salutat, am schimbat câteva cuvinte si mi-au spus cã merg la cimitir sã-i aprindã tatãlui o lumânare la mormânt. Au plecat si, dupã ce s-au îndepãrtat, Cãtãlin, decedatul, a început sã înjure si sã ameninte cã îi omoarã pe ceilalti când se întorc înapoi. Între ei era o rivalitate si o dusmãnie mai veche. Se bãteau cam de fiecare datã când se întâlneau, dar niciodatã asa ca acum. Ionut Zaharia s-a supãrat dupã ce a fost amenintat, asa cã a decis sã meargã acasã si a venit înarmat cu un par. Spunea cã vrea sã îi astepte când se întorc de la cimitir si sã-i batã.

Când am auzit asta, mi-am luat masina si am plecat. Le-am spus cã eu nu vreau sã particip la asa ceva. Am plecat spre centrul satului si m-am întâlnit cu alte persoane, printre care si nepoata victimelor. I-am cerut fetei sã-i sune si sã le spunã sã evite sã se întâlneascã cu cei doi, mai ales cã erau si beti. Mi-a spus cã nu o intereseazã si cã-i lasã sã ia o bãtaie bunã. Am mai rãmas acolo o perioadã si apoi am plecat la Giurcani, la biliard.

Când am trecut pe lângã cimitir, i-am vãzut pe amândoi acolo, plângând. Dupã ce s-au bãtut, am fost sunat pe telefon de cãtre cei doi frati agresori si m-au întrebat unde sunt si ce fac. La început, le-am spus cã sunt la o întâlnire cu o fatã, dar nu m-au crezut pentru cã se auzea muzicã pe fundal. Pânã la urmã, m-am dus sã-i iau. În masinã mi-au povestit ce s-a întâmplat. De fapt, mi-au spus cã s-au bãtut, dar cã sunt beti si cã o sã-si revinã. Ne-am întors la biliard toti trei si am rãmas acolo mai bine de o orã. Când ne-am întors, am vãzut ambulante si politia. Una dintre ele a stat cam o orã si cealaltã mai bine de douã ore. Am înteles cã nu reuseau sã-i facã o injectie pentru cã avea o dozã mare de alcool în el. A doua zi, am fost cu Ionut Zaharia la Bârlad si parcã nu era în apele lui, dar nu aflase cã a decedat. În drum spre casã ne-a sunat politia. Le-am spus cã nu am reusit sã rãspund la telefon pentru cã eu conduceam. Atunci mi-a spus cã nu mai are ce face, mai ales cã aflase cã unul dintre cei doi frati a decedat. Mi-a spus cã gata! a fãcut-o! si cã-si recunoaste fapta”, a povestit unul dintre martorii la întreaga poveste.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: