Peste 2 milioane de lei, despãgubiri pentru familia profesoarei din Husi, moartã într-un accident în judetul Iasi

SENTINTÃ…Magistratii Tribunalului Vaslui au decis sã acorde daune morale de peste 2 milioane de lei noi, familiei profesoarei din Husi care si-a pierdut unica fiicã si nepotul într-un accident rutier petrecut în judetul Iasi. Banii vor fi plãtiti de cãtre o firmã de asigurãri. Decizia instantei vasluiene nu este definitivã si poate fi contestatã în termen de 10 zile de la comunicare.

Cumplitul accident a avut loc pe 6 octombrie 2019, pe drumul dintre Târgu Frumos si Iasi, în dreptul localitãtii Bãltati. În urma accidentului, patru persoane si-au pierdut viata, trei din municipiul Husi si o persoanã din Vaslui. Vasluienii se aflau într-un autoturism Opel, iar soferul în vârstã de 51 de ani ar fi încercat sã facã o depãsire pe linia continuã.

În momentul manevrei periculoase, masina a pãtruns pe contrasens si s-a izbit violent de o masinã condusã de un tânãr de 25 de ani, care circula regulamentar, din sens opus. În urma impactului extrem de grav, toate cele patru persoane din Opel (soferul de 51 de ani, un bãrbat de 23 de ani, o femeie de 52 de ani si o tânãrã de 22 de ani) au decedat. Trupurile lor au rãmas prinse între fiarele contorsionate si a fost nevoie de interventia echipelor de descarcerare. Persoanele din SUV au fost si ele rãnite.

“Din primele cercetãri efectuate, s-a constatat faptul cã, un bãrbat de 51 de ani, din judetul Vaslui, în timp ce conducea un autoturism dinspre Târgu Frumos cãtre Iasi, în afara localitãtii Bãltati, pe fondul vitezei neadaptate la conditiile de drum, ar fi pierdut controlul asupra directiei de deplasare si ar fi pãtruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un alt autoturism condus de un tânãr, de 25 de ani, din judetul Neamt. În urma impactului a rezultat decesul a 4 patru persoane, iar alte 3 persoane au fost rãnite. În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de ucidere din culpã si vãtãmare corporalã din culpã, iar cercetãrile continuã”, declarau, politistii ieseni, la data producerii teribilului accident.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: