Antreprenorii vasluieni doresc redeschiderea afacerilor. CCIA face apel la autoritãti pentru a sprijini economia judetului

ÎNDEMN…În contextul pandemiei, sute de afaceri mai mici sau mai mari din judetul Vaslui au avut de sufderit. De aceea, antreprenorii vasluieni, prin vocea Camerei de Comert, Industrie si Agriculturã Vaslui, fac un apel cãtre autoritãtI sI cer redeschiderea afacerilor. Altfel, judetul Vaslui riscã sã devinã, încã o datã, fruntas, în ceea ce priveste umãrul de someri.

Iatã apelul fãcut cãtre autoritãti: “Antreprenorii ale cãror firme sunt afectate direct (sau indirect) de mãsurile luate în contextul crizei generate de pandemie îsi doresc redeschiderea afacerilor. În acest sens, facem un apel cãtre autoritãti pentru a sprijini firmele care pot functiona si pentru ale cãror produse existã cerere sã rãmânã deschise, salariatii sã vinã la serviciu (acolo unde nu se poate lucra de acasã), iar locurile de muncã sã fie mentinute. Cu respectarea strictã a prevederilor si mãsurilor de sigurantã pentru angajati si beneficiarii produselor/serviciilor. De asemenea, sustinem simplificarea procedurilor de obtinere a avizelor si autorizatiilor necesare pentru orientarea productiei unor companii cãtre sectorul de sãnãtate (productia de mãsti, mãnusi de protectie, combinezoane, a gelurilor si lichidelor dezinfectante, chiar si a aparatelor si pieselor de schimb pentru aparatele ce sunt utilizate în spitale pentru investigatie si tratament), precum si identificarea de solutii, împreunã cu oamenii de afaceri, pentru repornirea în cât mai scurt timp a economiei”.

De cealaltã parte, reprezentantii Camerei de Comert, Industrie si Agriculturã Vaslui fac un apel cãtre oamenii de afaceri vasluieni pentru a veni în sprijinul celor care, astãzi, sunt în prima linie împotriva coronavirusului. De asemenea, acelasi apel îndeamnã vasluieni isã cumpere si sã conume produse locale pentru a contribui la salvarea economicã a judetului Vaslui. Iatã in extras din APELUL cãtre oamenii de afaceri:

„Ne putem uni si în fapte bune pentru a fi solidari cu cei din spitale, cu cei care lucreazã pe ambulante, sau masini SMURD si care prin natura profesiei lor sunt acolo, în prima linie a frontului. Nevoia de echipamente de protectie pentru acesti oameni, nevoia de dotare a spitalelor cu echipamente si aparaturã performantã, care sã facã fatã valului de îmbonãviri este vitalã si de aceea orice contributie care poate conduce la achizitionarea lor nu este prea micã.

Poate nu spunem lucruri noi, poate cã aceste îndemnuri le-ati tot auzit în ultimul timp pe diferite cãi de comunicare. Poate ca ati fãcut-o deja.Presa localã si-a fãcut datoria si a transmis stiri despre oameni de afaceri ai judetului care au donat sume de bani pentru acest scop nobil.

De aceea facem un APEL cãtre toti oamenii de afaceri si toti oamenii de omenie din judetul Vaslui pentru a contribui fiecare, cât pot si cum pot, pentru dotarea spitalelor noastre, pentru achizitionarea echipamentelor atât de necesare. În acelasi timp, îndemnãm consumatorii sã cumpere cât mai multe produse locale, alimentare sau nu, sã foloseascã servicii locale. În acest fel îi vom sprijini pe întreprinzãtori si vom ajuta la mentinerea de locuri de muncã. În definitiv este despre noi si DA, putem fi uniti prin fapte bune, putem fi solidari unii cu ceilalti”.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: